Påskeløyper ute nå

28. March 2021 - Mathias Benjaminsen

Påsken er rett rundt hjørnet og mange benytter muligheten til å evakuere byen og komme seg til fjells. Men for de som er hjemme har vi nå flere opplegg ute i skogen.

Årvollåsen og Kolåsen

Snøen smelter selv i marka og det finnes mange barflekker allerede. Aase har laget løyper på Kolåsen og Årvollåsen med nivå for alle, litt som Tour of Lillomarka.

Her er det poster ute og du kan laste ned kart under. Etter løpet kan du laste opp GPS i Eventor å se hvor du har løpt i forhold til andre: https://eventor.orientering.no/Events/Show/14508

Oslofjorden

Vi har også fått låne kart av Nydalen over øyene i Oslofjorden. Her har vi lagt en løype på de tre store øyene Hovedøya, Gressholmen og Lindøya.

Øyene i Oslofjorden er naturperler mange sjeldent besøker. Hele Hovedøya er også vernet, med noen sterk vernede områder hvor det vokser unike arter. Løypene er lagt utenom disse områdene, men vi ber alle som tar turen om å vise litt ekstra aktsomhet i skogen.

Det er også en del privat eiendom og vi håper alle respekterer det. Det er mange som har hytter på øyene og det er mange andre som har tatt turen ut i havgapet denne påsken.

Vi oppfordrer også alle til å følge myndighetenes råd og regler om avstand-, munnbind- og antalls-regler i disse tider. Både på reisen til og fra øyene, og underveis i løypa.

Det henger ikke poster ute på denne økta. Kartet er i størrelse A3 og målestokk 1:4000.

Stolpejakten og Lillodilten

Som mange også har fått med seg har Stolpejakten og tur-o sesongen åpnet denne uka og du kan ta 15 nærposter på Romsås allerede nå.

Stolpejakten kan du ta ved å laste ned Stolpejaktappen og Lillodilten får du kjøpt hos Esso 24t Kalbakken, Norli Bok, Grorud og på markastuene Lilloseter og Linderudkollen. Du kan også bestille hjemsendt, eller klikk og hent på adresse på Grorud, ved på sende en e-post til konvolutt@lillomarka.no.

Om du ikke har nok å drive med i påsken eller vil teste enda mer variert terreng har Eventor nå kommet med over sikt over “Ukas løype”. Her finner du åpne treningstilbud fra mange klubber i hele landet.

Velg “kategori” på Eventor og filtrer på “Ukas løype” for å få oversikt over hva som står ute til en hver tid. Så kan du gå inn og laste ned kartet til fri bruk.

God påske og god tur 🙂