Gaupene

Lillomarkas rekruttavdeling for 4-13 åringer

I et nøtteskall

Velkommen til Gaupene, Lillomarka orienteringslags treningsgruppe for de minste. Gaupene består av barn fra 4-13 år med treninger fra april til oktober.

Fra onsdag 7.4 starter vi en eller annen form for trening for Gaupene, men på grunn av koronasituasjonen kan vi ikke love når de vanlige fellestreningene kommer til å starte opp. I mellomtiden kommer det til å komme smittesikre popup-løyper rundt forbi.

Nytt av året er at vi skal få alle gaupene over på Spond, så det blir lettere å sende beskjeder og følge med på hvem som er på treningene i tilfelle smittesporing. Dette er link for å legge barnet inn i gaupegruppen i Spond: https://group.spond.com/PZHZC. Her vil vi legge ut treninger, popup-løyper og andre interessante arrangementer som vi håper flere blir med på.

[ NOFs oversikt over karttegn  (enklere oversikt til bruk i skogen) ]

Treningene for de yngste er basert på lek og moro, men det blir mer orienteringsteknisk trening og løping når de kommer opp i den eldste av treningsgruppene. Samt kanskje en lærerik del for de voksene også. I Lillomarka o-lag har vi mange engasjerte trenere som alle gjør sitt beste for å lære barna kart og kompass og skape flotte sosiale rammer.

I 2021 blir det en gruppe for 4-9 år og en for 10-12 år. Den eldste gruppa vil også få mulighet til å være med på noen ekstra arrangementer som O-trollsamling og høstløp i Sverige, dersom koronasituasjonen tillater det. Det vil også bli flere møter med våre eldre ungdommer i løpet av sesongen og kanskje kommer det noen gjestetrenere fra våre beste o-løpere i klubben.

Kontaktperson: Aase Mestad, Tlf. 932 48 310, E-post: gaupene@lillomarka.no

  • Se lenger ned på siden for en oversikt over aktiviteter for sesongen 2021.
  • O-trollsamling på for alle gauper fra 10-12 år sammen med jevnaldrende fra andre klubber i o-kretsen er planlagt 18.-19. september
  • Vi håper å få arrangert en familiesamling i høst, dato vil bli kunngjort senere.

Treninger med lek

Hver onsdag møtes rundt 50 barn og foreldre på gaupetreningene. Vi starter med litt orientering veiledet av trenere og foreldre og avslutter med leker og aktiviteter.

Oppleggene er tilpasset alle aldre, med løyper med forskjellig lengde og vanskelighetsgrad har alle noe å bryne seg på. Engasjerte trenere er alltid på plass for å veilede og hjelpe barna. I løpet av treningen legges det  opp til orienteringsrelaterte leker. Barna får prøve seg på Bing-o, emitløype, karttegnstafett og oppdagelses-O m.m.

Turer og løp

Hvert år reiser vi på noen kule turer og aktiviteter. Pga. koronasituasjonen har vi dessverre måttet avlyse familiesamlingen og det er usikkert med både o-trollsamling og o-event i Borås i år. Men vanligvis er det o-trollsamling en helg etter sommmeren for 10-12 åringene med overnatting med andre klubber i kretsen og i november drar vi vanligvis på o-event i Borås med den eldste gruppa. Se nyhetssak fra O-event i 2018.

På turene har vi ulike orienteringsaktiviteter, vi griller, sparker fotball, bader og leker fritt. Turene gir en god mulighet å bli bedre kjent med orienteringvenner og prøve noe nytt.

IMG_3755

Viktige aktiviteter

Våren 2021 – etter oppmykning i koronareglene blir det fellestreninger fra 13.5

  • Alle onsdagstreninger fra 18-19.30.

Tour of Lillomarka (TOL)

Tour of Lillomarka er en glimrende mulighet for at barn og foreldre kan få prøvd ut O-løp på riktig nivå. Løpene går nesten hver mandag hele sesongen i vårt nærmiljø! Er du usikker orienteringsløper så si ifra til gaupetrenerne så vil vi sørge for at du kommer igang i Tour of Lillomarka.

Tour of Lillomarka er gratis for medlemmer og her kan alle velge en løype på eget nivå. Mandagstoruren er en fin måte for foreldre å sette seg mer inn i Orienteringssporten på en smidig måte. Som veileder for egne barn er dette en flott anledning til å bli bedre kjent med kart og kompass så du står bedre rustet til å møte barnas spørsmål og veiledningsbehov. Den viktigste grunnen til å være med er imidlertid at det er veldig gøy å finne poster i skogen! Trenger du skygge en mandag for å komme igang så si i fra! Vi håper at så mange som mulig av våre eldste gauper vil prioritere denne treningsøkten for å bli mer vant til å løpe orienteringsløp. Det er en god ballast å med seg inn i ungdomsgruppa. Se oversikt over TOL løp på gaupekalenderen og på treningsoversikten på denne siden.

Oppmøtepremier

Vi har oppmøtepremier for deltagelse på gaupetreningene. Premien i år er din egen touchfree Emit-brikke som du kan bruke på o-løp! Den vil bli utdelt så snart kravet er oppfylt.

Kravet er 10 oppmøter på treninger/løp/samlinger.

Ferdighetsmerker har følgende krav (utdeles på gaupeavslutningen i oktober). Hvert merke deles ut kun en gang for hver Gaupe:

Gull: Gjennomført minst 3 eksterne O-løp uten assistanse. Kan være parløp med en kompis!
Sølv: Minst 3 eksterne o-løp med assistanse eller minst 10 O-aktiviteter.
Bronse: Gjennomført minst 5 O-aktiviteter

 

Lillomarka treningstøy

Vi har nå fått inn masse nytt Lillomarka treningstøy også i barnestørrelser. Det vil bli mulighet til å kjøpe tøy på alle treninger fra Lillomarka Arena. Alle kjøp betales direkte på Vipps!

Trenings- og medlemsavgift

I Lillomarka O-klubb er det to typer avgifter. For alle som er med på fem eller flere treninger betaler gaupene en treningsavgiften på kr 500,-. Denne sendes ut på høsten etter at sesongen er avsluttet. Avgiften dekker Gaupetreninger og alle startkontingenter i løp.

Vi krever ikke medlemskontingent for det første året som Gaupe, men fra og med det andre året blir det automatisk sendt en faktura for medlemskontingent på kr 500,- for aktive medlemmer. Faktureringen skjer på slutten av sesongen. Se ellers hovedsiden for en full oversikt over familiemedlemskap m.m.

Nyheter

Steinar vant Andy Cap 2021

24. June 2021 - Mathias Benjaminsen

Det var et tett oppgjør om seieren i årets Andy Cap. Til slutt var det Steinar Kollerud som vant årets klubbmesterskap fra Arenaen. Steinar tok spurten mot H21 kollega Didrik Bredesen, da Ole Kjell falt fra seier på oppløpet.

Les mer…

Oppmøtekart