Rekruttene

Lillomarkas rekruttavdeling for 4-13 åringer

I et nøtteskall

Velkommen til rekruttene, Lillomarka orienteringslags treningsgruppe for de minste. Rekruttene består av barn fra 4-13 år med treninger fra april til oktober.

Lenger nede på siden er en liste over alle treningene våren 2023. Programmet for høsten kommer senere, men vi regner med å starte den første uka skolen begynner og holde på til litt etter høstferien.

Spond er det viktigste verktøyet for å gi beskjeder, og til alle arrangementer er det en kartreferanse så man finner fram.  Dette er link for å legge barnet inn i rekruttgruppen i Spond: https://group.spond.com/PZHZC. Her vil vi legge ut treninger og andre arrangementer som vi håper flere blir med på.

[ NOFs oversikt over karttegn  (enklere oversikt til bruk i skogen) ]

Våren 2023

 • 12. april: Oppmøte parkeringsplassen ved Krigsskolen på Linderud
 • 19. april: Oppmøte parkeringsplassen ved Krigsskolen på Linderud
 • 26. april: Oppmøte parkeringsplassen ved Krigsskolen på Linderud
 • 3. mai: Oppmøte Lillomarka Arena – under broen
 • 10. mai: Oppmøte Lillomarka Arena – under broen
 • 24. mai: Oppmøte Sandåsbanen
 • 31. mai: Oppmøte Sandåsbanen
 • 7. juni: Oppmøte Vesletjern, ved Apalløkka skole
 • 14. juni: Oppmøte Vesletjern, ved Apalløkka skole

Gruppen med barn opp til og med 9 år må ha med en voksen. De har morsomme leker som lærer inn orienteringsteknikk, og så avslutter de med en enkel orienteringsløype i skogen.

Gruppen 10-12 år blir delt opp i mindre grupper og løper orienteringsløyper på sitt nivå, fulgt av en av ungdomstrenerne våre.

Vi arrangerer eget orienteringskurs for de voksne mens barna leker, hvor alle er velkomne!

Gruppen 13-16 år trener samme sted som rekruttene, så vi har tilgjengelig kart og løyper og treningsopplegg for alle nivåer!

Kontaktperson: Aase Mestad, Tlf. 932 48 310, E-post: rekrutt@lillomarka.no

 

IMG_3755

Viktige aktiviteter

Turer og løp

I 2023 satser vi på å få med så mange rekrutter som mulig på disse ekstra aktivitetene:

 • 13. mai: Råtassløpet. Arrangeres av Lillomarka o-lag. To eller tre barn løper sammen og prøver å finne så mange poster som mulig i løpet av en time. Postene er litt ekstra morsomme i dette løpet! Alle kan være med.
 • 3.-4. juni: Barn fra 10-12 år er invitert på o-trollsamling med overnatting. Bli kjent med barn fra andre orienteringsklubber i og rundt Oslo! Litt trening, mye lek og moro.
 • 23.-25. juni: O-festivalen. Norges største orienteringsarrangement, denne gangen arrangeres det fra Grønnmo i Østmarka. Store deler av Lillomarka o-lag skal delta, og vi håper at så mange rekrutter som mulig tar turen en av dagene til orientering og sommersol. Alle kan være med!
 • 26.-30. juni: Lillomarka o-lag arrangerer gratis sommerskole fra 9 år og oppover med utgangspunkt i Lillomarka Arena. Det blir en økt med orientering på morgenen og så leker og tur på ettermiddagen. 
 • 26.-27. august: Familiesamling i Sarpsborg. Alle rekruttene er invitert! Vi har leid SOL-hytta og håper at flest mulig blir med. Program kommer. 
 • 2. september: Nydalten. Orienteringsløp som arrangeres av Nydalen SK, vår nærmeste naboklubb. 
 • 3. september: Rekruttenes dag, arrangeres i Lillomarka Arena. Alle klubbene i Oslo og Akershus krets er invitert til å bidra med en morsom orienteringsaktivitet. Barn fra hele kretsen er invitert.
 • Slutten av oktober: Trollnatt. Morsomt nattløp for barn som arrangeres fra Kollhytta ved Sognsvann. 

Tour of Lillomarka (TOL)

Tour of Lillomarka er en glimrende mulighet for at barn og foreldre kan få prøvd ut O-løp på riktig nivå. Løpene går nesten hver mandag hele sesongen i vårt nærmiljø! Er du usikker orienteringsløper så si ifra til rekrutt-trenerne så vil vi sørge for at du kommer i gang i Tour of Lillomarka.

Tour of Lillomarka er gratis for medlemmer og her kan alle velge en løype på eget nivå. Mandagstouren er en fin måte for foreldre å sette seg mer inn i orienteringsidretten på en smidig måte. Som veileder for egne barn er dette en flott anledning til å bli bedre kjent med kart og kompass så du står bedre rustet til å møte barnas spørsmål og veiledningsbehov. Den viktigste grunnen til å være med er imidlertid at det er veldig gøy å finne poster i skogen! Trenger du skygge en mandag for å komme igang så si i fra! Vi håper at så mange som mulig av våre eldste rekrutter vil prioritere denne treningsøkten for å bli mer vant til å løpe orienteringsløp. Det er en god ballast å med seg inn i ungdomsgruppa. Se oversikt over TOL løp på aktivitetskalenderen og på treningsoversikten på denne siden.

 

 

Lillomarka treningstøy

Vi har nå fått inn masse nytt Lillomarka treningstøy også i barnestørrelser. Det vil bli mulighet til å kjøpe tøy på alle treninger fra Lillomarka Arena. Alle kjøp betales direkte på Vipps!

Trenings- og medlemsavgift

I Lillomarka O-klubb er det to typer avgifter. For alle som er med på fem eller flere treninger betaler rekruttene en treningsavgiften på kr 500,-. Denne sendes ut på høsten etter at sesongen er avsluttet. Avgiften dekker rekrutt-treninger og alle startkontingenter i løp.

Vi krever ikke medlemskontingent for det første året som rekrutt, men fra og med det andre året blir det automatisk sendt en faktura for medlemskontingent på kr 500,- for aktive medlemmer. Faktureringen skjer på slutten av sesongen. Se ellers hovedsiden for en full oversikt over familiemedlemskap m.m.

Nyheter

Klubbsamling på O-Festivalen – 21-23. juni 2024

29. February 2024 - Mathias Benjaminsen

Helgen 21-23. juni i sommer arrangeres Norges største o-løp, O-Festivalen, på Lillehammer/Sjusjøen. Vi satser på en felles klubbtur til løpene og klubben har booket 60 plasser på Birkebeineren Apartments i Lillehammer.

Les mer…

Oppmøtekart