Rekruttene

Lillomarkas rekruttavdeling for 4-13 åringer

I et nøtteskall

Velkommen til rekruttene, Lillomarka orienteringslags treningsgruppe for de minste. Rekruttene består av barn fra 4-13 år med treninger fra april til oktober.

Lenger nede på siden er en liste over alle treningene våren 2023. Programmet for høsten kommer senere, men vi regner med å starte den første uka skolen begynner og holde på til litt etter høstferien.

Spond er det viktigste verktøyet for å gi beskjeder, og til alle arrangementer er det en kartreferanse så man finner fram.  Dette er link for å legge barnet inn i rekruttgruppen i Spond: https://group.spond.com/PZHZC. Her vil vi legge ut treninger og andre arrangementer som vi håper flere blir med på.

[ NOFs oversikt over karttegn  (enklere oversikt til bruk i skogen) ]

Våren 2023

 • 12. april: Oppmøte parkeringsplassen ved Krigsskolen på Linderud
 • 19. april: Oppmøte parkeringsplassen ved Krigsskolen på Linderud
 • 26. april: Oppmøte parkeringsplassen ved Krigsskolen på Linderud
 • 3. mai: Oppmøte Lillomarka Arena – under broen
 • 10. mai: Oppmøte Lillomarka Arena – under broen
 • 24. mai: Oppmøte Sandåsbanen
 • 31. mai: Oppmøte Sandåsbanen
 • 7. juni: Oppmøte Vesletjern, ved Apalløkka skole
 • 14. juni: Oppmøte Vesletjern, ved Apalløkka skole

Gruppen med barn opp til og med 9 år må ha med en voksen. De har morsomme leker som lærer inn orienteringsteknikk, og så avslutter de med en enkel orienteringsløype i skogen.

Gruppen 10-12 år blir delt opp i mindre grupper og løper orienteringsløyper på sitt nivå, fulgt av en av ungdomstrenerne våre.

Vi arrangerer eget orienteringskurs for de voksne mens barna leker, hvor alle er velkomne!

Gruppen 13-16 år trener samme sted som rekruttene, så vi har tilgjengelig kart og løyper og treningsopplegg for alle nivåer!

Kontaktperson: Aase Mestad, Tlf. 932 48 310, E-post: rekrutt@lillomarka.no

 

IMG_3755

Viktige aktiviteter

Turer og løp

I 2023 satser vi på å få med så mange rekrutter som mulig på disse ekstra aktivitetene:

 • 13. mai: Råtassløpet. Arrangeres av Lillomarka o-lag. To eller tre barn løper sammen og prøver å finne så mange poster som mulig i løpet av en time. Postene er litt ekstra morsomme i dette løpet! Alle kan være med.
 • 3.-4. juni: Barn fra 10-12 år er invitert på o-trollsamling med overnatting. Bli kjent med barn fra andre orienteringsklubber i og rundt Oslo! Litt trening, mye lek og moro.
 • 23.-25. juni: O-festivalen. Norges største orienteringsarrangement, denne gangen arrangeres det fra Grønnmo i Østmarka. Store deler av Lillomarka o-lag skal delta, og vi håper at så mange rekrutter som mulig tar turen en av dagene til orientering og sommersol. Alle kan være med!
 • 26.-30. juni: Lillomarka o-lag arrangerer gratis sommerskole fra 9 år og oppover med utgangspunkt i Lillomarka Arena. Det blir en økt med orientering på morgenen og så leker og tur på ettermiddagen. 
 • 26.-27. august: Familiesamling i Sarpsborg. Alle rekruttene er invitert! Vi har leid SOL-hytta og håper at flest mulig blir med. Program kommer. 
 • 2. september: Nydalten. Orienteringsløp som arrangeres av Nydalen SK, vår nærmeste naboklubb. 
 • 3. september: Rekruttenes dag, arrangeres i Lillomarka Arena. Alle klubbene i Oslo og Akershus krets er invitert til å bidra med en morsom orienteringsaktivitet. Barn fra hele kretsen er invitert.
 • Slutten av oktober: Trollnatt. Morsomt nattløp for barn som arrangeres fra Kollhytta ved Sognsvann. 

Tour of Lillomarka (TOL)

Tour of Lillomarka er en glimrende mulighet for at barn og foreldre kan få prøvd ut O-løp på riktig nivå. Løpene går nesten hver mandag hele sesongen i vårt nærmiljø! Er du usikker orienteringsløper så si ifra til rekrutt-trenerne så vil vi sørge for at du kommer i gang i Tour of Lillomarka.

Tour of Lillomarka er gratis for medlemmer og her kan alle velge en løype på eget nivå. Mandagstouren er en fin måte for foreldre å sette seg mer inn i orienteringsidretten på en smidig måte. Som veileder for egne barn er dette en flott anledning til å bli bedre kjent med kart og kompass så du står bedre rustet til å møte barnas spørsmål og veiledningsbehov. Den viktigste grunnen til å være med er imidlertid at det er veldig gøy å finne poster i skogen! Trenger du skygge en mandag for å komme igang så si i fra! Vi håper at så mange som mulig av våre eldste rekrutter vil prioritere denne treningsøkten for å bli mer vant til å løpe orienteringsløp. Det er en god ballast å med seg inn i ungdomsgruppa. Se oversikt over TOL løp på aktivitetskalenderen og på treningsoversikten på denne siden.

 

 

Lillomarka treningstøy

Vi har nå fått inn masse nytt Lillomarka treningstøy også i barnestørrelser. Det vil bli mulighet til å kjøpe tøy på alle treninger fra Lillomarka Arena. Alle kjøp betales direkte på Vipps!

Trenings- og medlemsavgift

I Lillomarka O-klubb er det to typer avgifter. For alle som er med på fem eller flere treninger betaler rekruttene en treningsavgiften på kr 500,-. Denne sendes ut på høsten etter at sesongen er avsluttet. Avgiften dekker rekrutt-treninger og alle startkontingenter i løp.

Vi krever ikke medlemskontingent for det første året som rekrutt, men fra og med det andre året blir det automatisk sendt en faktura for medlemskontingent på kr 500,- for aktive medlemmer. Faktureringen skjer på slutten av sesongen. Se ellers hovedsiden for en full oversikt over familiemedlemskap m.m.

Nyheter

Sesongstart for rekrutter – onsdag 19. april

24. March 2023 - Mathias Benjaminsen

Det er snart vår, og onsdag etter påsken starter treninger for rekrutter. Treningene passer for alle barn opp til 12 år. Vi lærer orientering gjennom lek og moro og har løyper i skogen på flere nivåer.

Les mer…

Oppmøtekart