10mila 2016 – Ungdomskavlen

16. May 2016 - Mathias Benjaminsen

Lillomarka stilte i år med syv lag. To herrelag, tre damelag og to ungdomslag
. La oss starte med ungdommene som skulle først ut i de Falunske skogene.

Falun er ikke et ukjent sted for TNT, vi har reist hit hvert år de siste 10 årene for å konkurrere i Daladubbelen. Men aldri har arenaen vært på selveste Lugnet. Det var spente ungdommer som sto klar til start på første etappe i ungdomskavlen. Lite viste de at treneren sto med steinansikt og heiet med massive sommerfugler i magen, kanskje var han den mest nervøse denne dagen.

En video publisert av Lillomarka OL (@lillomarka_ol)


Bang, starten går!
330 lag ruser ut i det åpne kulturlandskapet vest for arenaen. Det går ikke lang tid før første lag kommer til kamerapost. Og det går fort – 4:30 pr kilometer. Treneren myser opp på skjermen
. Mange lag passerer i raskt tempo, 60 lag på 60 sekunder og det fortsetter å strømme på. Det nærmer seg 100 lag nå, speakeren annonserer: “Och det hundrade laget er Lillomarkas andra lag”. Perfekt for andrelaget tenker treneren og håper at førstelaget har passert lenger frem.

kristian-ungdom

De første lagene er på vei til veksling, og de kommer som perler på en snor. Og der, ikke mer enn to minutter bak kommer Elias Skjolden Sørensen. Vi er med, vekslingen skjer på 32. plass. Han sender ut Ingrid Blindheim og Oda Marie Colquhoun på andre etappe.

Ikke langt bak følger Kristian Markus Brekke. Lag nr 99 til veksling, 4:30 bak teten. Toril Dybdal og Torill Oldernes blir sendt ut på den andre etappen. En kort og fartsfylt C-løype ikke så langt ut fra Lugnet. Treneren kan melde at sommerfuglene ikke har sluppet taket enda. Nå må de to siste etappene begynne å gjøre seg klare, løperne som er ute nå er ingen sinker.

LOL_10mila8

Nå går det fort
Og ganske riktig, kun 15 minutter etter start brøyter Ingrid seg frem gjennom trærne mot siste post
. Førstelaget veksler ut på 22. plass etter to etapper. Nå får Maria Rørvik Haver prøvd seg mot sterk motstand. Ikke lenge etter følger Torill og Toril, etappen har gått perfekt. Mathias P. Vold skal løpe ut på tredje etappe for andrelaget på 111. plass.

andreetappe

Det drar seg til
Det er nå stafetten avgjøres, alle lagene som har hatt jenter på de to første etappene kan nå sette inn hyperaktive 16-års gutter på de to siste etappene. Maria kjemper hardt nå, guttene løper kanskje litt fortere, men hun bommer ikke. Jens Johan Brekke venter spent i vekslingsområdet, der råsterke 16 åringer buser inn i mål. Men der, ikke langt bak kommer en av de første jentene på vei inn, det er Maria. Et strålende løp og Maria sender Jens ut på sist etappe på 39. plass.

I mellomtiden har Mathias fått litt problemer på sin etappe på andrelaget. Det åpne kulturlandskapet er en ulv i fåreklær, det bedrar
. Stier, skiløyper og åpne beitemarker går om hverandre. Det blir en bom. Eirik Høst Fossgard varmer opp i målområdet mens løper etter løper veksler. Treneren sjekker første melde, det tar litt tid, men der kommer han. Og nå går det fort, bommen har fått motivasjonen til å gå i taket og Mathias raser igjennom de neste forvarslene. Eirik går ut på siste etappe som lag nummer 280.

LOL_10mila10

Topp 25
I mellomtiden er Jens i full gang med sin siste etappe. Det er krevende i Falun i dag. Små neser og søkk, groper og steiner er alle brukt som postdetaljer. Men Jens henger med på kartet, han plukker plasser

enhancer) and (6) availability, may critically influence theIf indicated – full blood count, lipid profile, renal profile, How long does cialis last?.

. Sniker seg mellom løpere som har GPS på ryggen. Inn til mål spurter Jens Johan knallhardt. Velkomstkomiteen ved utlesning kan konstatere at det blir en 24. plass på førstelaget i år. Det er mange år siden Lillomarka hadde et bedre ungdomsstafettlag.

Eirik kjemper hardt på siste. Også han løper bra, andrelaget blir tilslutt nummer 254.

jens_ungdom

De siste årene har ungdommene vært topp 200, topp 100 og nå topp 25. At andrelaget var med topp 100 er også en prestasjon i seg selv. For noen år siden var målet kun å fullføre.

Morgenen etter skal Elias og Jens igjen ut på tøffe etapper i herrestafetten. Mer om det i del tre.

Jeg vil berømme ungdomsgjengen ikke bare for flotte prestasjoner i o-løypa. Men også for å være en inkluderende gjeng med et flott miljø og bra spirit. Stå på videre!

Fullstendige resultater kommer finner dere i svenske eventor.

Stay tuned for del to: Damestafetten.