10mila 2016 – Damestafetten

16. May 2016 - Mathias Benjaminsen

Her kommer del to av helgens tur til 10mila, det er klart for Damkavlen. Damene stilte med tre unge lag i helgens stafett.

LOL_10mila1

Førstelaget startet med vår sveitsiske løper Sandrine Müller. Sandrine er førsteårs senior og hadde en tøff utfordring foran seg. Men Sandrine lot seg ikke stresse og vekslet med Karoline Søndstrudbråten på 36. plass.

Ingvild Fleisje løp første på andrelaget men fikk litt problemer underveis. Hun vekslet som nummer 215 etter første etappe. Synnøve Bråten som vanligvis løper for Vegårshei var med oss på tur i år. Hun vekslet som nummer 156 etter første etappe og var ikke helt fornøyd med det.

Karoline gjorde en god andreetappe. Hun løp den 8 kilometer lange andre etappen på 55 minutter. Dermed vekslet førstelaget som nummer 48 etter to etapper. Khrystsina Yakubkina som har vært med oss de siste to årene kommer fra Hviterussland og er fantastisk til å løpe, men har litt igjen på det o-tekniske. Hun skulle ut på den lengste dameetappen, 9 kilometer i skogene rundt Lugnet.

karoline_dame

På andrelaget løp Ingvild Wang en flott etappe og bragte andrelaget opp topp 200. Ingvild vekslet over til Tone Sundtjønn på tredje etappe som lag nummer 196. Tredjelaget hadde Niina Frölid som kom fra løperbanken. Hun vekslet som nummer 218 over til Emma Eithun Paulsen på den nest lengste dameetappen.

Kristina løp lenge bra på sin etappe og tapte kun 45 sekunder til teten de første 4 kilometerene. Faktisk gikk det så bra at førstelaget var oppe på 29. plass halvveis ut i etappen. Men så ble det to uheldige bom i det krevende området lengst ut i løypa og til veksling var førstelaget nå nummer 60. Ellen Reinhard også fra Sveits skulle løpe den fjerde etappen for førstelaget. Denne etappen ble beskrevet som en mellomddistanse med korte strekk og tricky orientering.

Andrelaget fortsatte derimot å klatre og var oppe på 168. plass etter tre etapper. Kristin Brekke ble sendt ut av Tone på den nest siste etappen. På tredjelaget løp Ingrid Bredalen ut på den nest siste etappen på plass nummer 219.

Ellen R. hadde ikke helt dagen og vekslet Andrine Benjaminsen ut på siste på en  83. plass. Kristin på andrelaget gjorde et godt løp og kunne veksle Ellen Marie Ariansen ut på siste som lag nummer 160. Ingrid på tredjelaget tok også inn plasser og sendte Trine Oldernes ut på siste på 219. plass.

Andrine har vært i god form i det siste og klampet gassen i bunn og begynte å plukke plasser. Etter en times løping på siste etappe kunne førstelaget løpe i mål som nummer 53

specific complaint and to distinguish between true erectile cheap viagra online ED Management.

. Alt i alt et godt resultat for det unge laget.

Andrelaget med Ellen A. kunne tilslutt løpe inn på 172. plass. Trine på tredjelaget førte også laget sitt inn til 205. plass til slutt.

10mila er nå historie og 53. plass er bedre enn på lenge. Neste stopp et Jukola hvor det igjen blir mulighet for å forbedre plasseringen.

Stay tuned for del tre: Herrestafetten