Vårens aktiviteter for rekruttene

4. August 2024 - Aase Mestad
Nest siste trening av sammen med Andy Capp – klubbmesterskap for resten av klubben

Her er en liten rapport fra vårens aktiviteter for rekruttene.

I vinter har vi arrangert innetreninger i gymsal hver onsdag, og så har vi arrangert til sammen 11 utetreninger etter påske. Først litt skolegårdsorientering fra Ammerud skole mens vi ventet på at skogen skulle bli fri for snø og is, og så i skogen fra Sandås, Lillomarka Arena og Vesletjern.

Elena har hatt ansvar for de yngste opp til 9 år, og Aase har hatt ansvar for gruppa 10-13 år. Vi har fått god hjelp av ungdomstrenere nå i vår: Guro, Jonathan, Nov, Netta og Linus. Rudi har også vært med og hjulpet, og det er bra når vi har vært oppe i 20 rekrutter i 10-13-årsgruppa og like mange blant de yngste.

Les mer om samlinger og løp vi har vært med på!

13-16-åringer på Daftö i Strømstad

Deltakere på Daftö-samling. Litt kaldt i begynnelsen av april

5.-7. april var fem av løperne våre med på kretssamling på Daftö i Strømstad. Tre i H16 og to i D13. Dette skal Lillomarka arrangerer neste år, så det var fint å være med for meg som leder også, for å samle erfaring til neste år.

Det er alltid gøy på Daftö. Det er felles busstur fra Oslo fredag ettermiddag og retur søndag. Fine treninger og gode muligheter til å bli kjent med løpere fra andre klubber. Treningene er på alle nivåer, fra A til C. Ungdommene bor seks eller åtte sammen i campinghytter og hver hytte har løpere fra to eller tre klubber. Lederne bor i egne campinghytter, og det er mye å lære fra andre klubber for oss også. Og maten er god! Pannekaker med lønnesirup er superpopulært til frokost! Til middag er det en pasta bolognese-dag og en taco-dag. Lørdag kveld er det leker som arrangørklubben har funnet på.

O-troll-samling

Bading på o-troll-samling på Breivoll

Helgen før 15-stafetten arrangerte Oppsal o-troll-samling for 10-12-åringer fra Lillomarka, Oppsal, Ås, Bækkelaget og sikkert noen til. Ikke bare kom dette på toppen av forberedelsene til 15-stafetten helgen etter, men det viste seg at Østmarka ble stengt den helgen fordi kongen skulle åpne den som nasjonalpark. Heldigvis fikk Oppsal “låne” terreng av Ås, og arrangementet ble ved DNT-hytta på Breivoll. Veldig greit og kompakt terreng, fin teltplass og til og med salg av is.

Lillomarka stilte med fem deltakere. Jeg var med som leder på lørdag, men så foreldrene stilte med telt og overnattet med barna til søndag. Været var supert, og alle som ville fikk badet.

Råtassløpet og 15-stafetten

Lillomarka stilte med fire lag i Råtasskonkurransen. De fleste fant Østmarkaulven og alle fikk premie. Det er en skikkelig gøyal lagkonkurranse!

I tillegg var Åsne med på et lag i 15-stafetten og gjorde en flott innsats! Vi stilte tre lag, og bare det ene laget ble disket, fordi vi manglet en løper. Det skal litt til å få påmeldte løpere til å gå opp i 15… I tillegg stilte klubben lag på “15-kvartetten”, hvor en av rekrutt-pappaene fikk vært med på sin første orienteringskonkurranse.

Sola skinte og humøret var på topp mens Råtasskonkurransen og 15-stafetten pågikk. Mot slutten av 15-stafetten begynte tordenværet, men det verste var heldigvis noen km unna.

Andre arrangementer

Vi har også vært med på Oslo City cup, som er sprintløp som arrangeres forskjellige steder i Oslo på våren. Lillomarka arrangerte finalen fra Rommen skole, og det var fint å se flere rekrutter der! Det er vel å bra med treningene våre, men det er også fint å teste andre terreng og kart.

Lillomarka arrangerer også Tour of Lillomarka hver mandag, hvor det er flere som har prøvd seg.

For ikke å snakke om Sommer-o-skolen fra barn fra 9-13, som har fått en egen reportasje.

Høstsesongen

Velkommen til trening nå til høsten! Første trening blir onsdag 21. august kl 18 fra Isdammen på Årvoll. I tillegg håper vi å få med flere på løp og kanskje en felles tur.

Oppdatert informasjon legges alltid ut på Spond.