Klubben vår ble stiftet den 3. desember 1985. Sammenslåingen av o-gruppene i Grorud, Grei og Årvoll var omstridt den gangen, men Lillomarka Orienteringslag hadde all grunn til å feire sine første 30 år på Årvoll gård.
For klubben med tilhold i sitt lille klubbhus ved demningen på Alunsjøen på Ammerud, har sesongen 2015 vært nok en flott oppfølging av de siste års fremganger. O-laget teller i dag ca. 310 medlemmer, der de fleste er aktive. Yngste medlem er 1 år og eldstemann Bjørn Larsson løper fortsatt orientering i en alder av 91 år.
Langhelgen 19-22. november samlet vi oss om en stor trenings- og jubileumshelg. Mange av klubbens utenlandsk eliteløpere hadde tatt turen til Oslo
. Ungdom, junior og senior startet torsdagskvelden med en 3000 meter test inne på Bislett stadion
several purposes: (i) to aid clinicians in recognizing and How long does cialis last? Potentially modifiable risk factors and causes include the.
. Sammen med andre løpere i kretsen var det hele 42 løpere på startstrek. Best av alle var Kris Jones med tiden 8,49 og Andrine Benjaminsen med 10.28 og solid ny pers. Og det var mange andre som også perset denne kvelden.
Fredag startet med en o-teknisk trening fra Sognsvann, og fortsatte med fysiske tester (screening) på Norsk Idrettsmedisinsk Institutt (NIMI) på Ullevål. Der fikk løperne kartlagt styrker og svakheter som de bør jobbe med fremover. På kvelden var det ny økt, og denne gangen nattorientering i Night Hawk Teamløp som vi selv arrangerte fra Ammerud skole. Dette var et morsomt og sosialt løp der to løpere dannet lag med ulike løypelengder. Løpet samlet over 60 deltakere.
Tre fornøyde deltakere på Night Hawk Teamløp. Toril Hallan (til venstre), Ellen Ariansen og Ingvild Brekke.
Løypene fra Night Hawk Teamløp på fredagskvelden
På lørdags morgen fortsatte samlingen med kurveorientering i Årvollåsen, før Nico og Wins (Nicholas og Gaute Wilhelm) samlet alle løperne på Lillostua for lunsj og foredrag om samlinger og treningsopplegg samt stafetter i 2016.
Lørdagskvelden var satt av til jubileumsfesten. Hele 80 klubbmedlemmer fra 13 år og oppover deltok, og det ble servert nydelig mat og et enormt hjemmelaget kakebord. Det ble allsang og taler og dans til langt på natt. Men på søndag morgen stilte over 30 lillomarkinger igjen på langtur klokken 10. Imponerende!
På O-susen ble flere hedret under prisutdelingen. På det sportslige planet har spesielt Andrine Benjaminsen blomstret opp etter en tyngre fjorårssesong i o-løypa. På høstparten ble det to NM-gull i eldste juniorklasse, i tillegg til bronse i Europacupen for juniorer i Tyskland. Medalje ble det også til Nicholas Oskarsson i herrenes seniorklasse i natt-NM, da han løp inn til bronse i en meget krevende løype på Ullensaker.
I verdensmesterskapet i Skottland var det hele åtte løpere med Lillomarka-medlemskap som deltok. Best av alle var britiske Kris Jones med en åttendeplass på sprinten. Der ble Gaute Hallan Steiwer nummer 17.
Også Gromløps-leder Arne Dybdahl og løypeleggerne Hallvard Fjær og Nicholas Oskarsson ble behørig hyllet for innsatsen. Den største pokalen for kvelden, Veteranklubbens Innsatspokal (VIP-pokalen), ble delt ut til evigunge Toril Hallan som vant norgesmesterskapet for veteraner. I kampen om Andy Cap pokalen, klubbarrangementet som har pågått uavbrutt siden 1972 (den gang i Grorud IL), ble vinneren i år Jens Olav Kløvrud. Andy Cap kårer klubbens beste løper uansett klasse og kjønn, og avgjøres med jaktstart med et innlagt handicap-system.
Sportsjefens pris gikk i år til de to trenerne Elin Krogstad og Mathias Benjaminsen for deres supre innsats for å lage et godt miljø for henholdsvis jenteløpere og ungdomsløpere i klubben.
I forkant av festen var det også utlyst en fotokonkurranse med bilder fra Lillomarkas 30 årige historie. Vinnerbildet ble tildelt Reidunn Hallan for bildet av denne forventningsfulle krabaten:
En ekte lillomarka-gutt med store forventninger til fremtiden. Tiomila år 2000 da han var 10 år gammel.
Ti år senere stod Gaute Hallan Steiwer på toppen av pallen da han vant junior-VM mellomdistansen i Danmark foran svenskene Jonas Leandersson (til venstre), Olle Bostrøm og Gustav Bergman.
Vidar viste frem og fortalte også en morsom historie rundt et bilde med Morten Hoffmann (til høyre) i teten i Sentrumsløpet 1981. Sammen med blant annet daværende verdensrekordholder på 1500 meter Steve Ovett (nr.1) og Jan Fjærestad (nr.5), VM-sølv langdistanse i 1974 og en av Norges beste baneløpere. Morten løp selvfølgelig i Årvolls hvite nylondrakt med røde striper på armene. Årvoll var blant Norges beste stafettklubber, og ble kalt den hvite flokk. Morten var mindre enn 1.30 minutter bak Ovett på det 9 km lange Sentrumsløpet, og persen på 10 000 meter er på 30.17.
Morten Hoffmann (nr.42) i kjent stil under Sentrumsløpet 1981.
Festen inneholdt også selskapsleker arrangert av våre britiske klubbmedlemmer, og en spennende spørrekonkurranse fra våre østerrikske medlemmer. Det var stor stemning, og når musikken kom på så var det full fart på dansegulvet også.
Feststemte eliteløpere med Jonas Hallan Kløvrud i forkant.
Tusen takk til festkomiteen med Reidunn Hallan, Merete Rørvik, Jorunn Lillegård, Toril Hallan og Elin Brekke, samt alle som deltok med små og store bidrag. En stor takk også til kveldens glimrende toastmaster Ingvild Wang som holdt selskapet i trådene. Takk også til assisterende sportssjef Nicholas Oskarsson for å ha sydd sammen en glimrende treningshelg.