Norgescup avsluttning og NM jr stafett i Kongsberg

27. September 2024 - Mathias Benjaminsen

Kongsberg OL arrangerte sesongavsluttningen for eliteløperne våre i junior/senior gruppa. Sprint, mellom, lang (senior) og stafett (junior) var på programmet i sist helg.

Vi skynte oss avgårde fredag ettermiddag rett før køen ut av Oslo for å rekke sprinten i Kongsberg som startet kl 17:30.

På NM jr stafett får også 16 åringer være med, fredag var det vanlig sprint før det var O-idol, norgescup simulering for ungdom, lørdag og stafett på søndag.

Sprinten gikk i sentrum av den gamle Bergstaden på Kongsberg. Løypene var lagt av landslagstrener Damien Renard og på tross av å et lite område var det mange utfordringer underveis.

Boye ble best av oss med en 8. plass i H16.

Etter en middag på Kongsbergs eneste, og beste kinarestaurant, og en sen innsjekk på hotellet var det bare å lade opp til mellomdistansen dagen etter.

Mellomdistansen gikk på den krevende Storåsen. Med samme arena som på sprinten var det en kul løype som slynget seg rundt det gamle gruvelandskapet. På vei til start fikk vi også oppleve det historiske bakteppet for byen da vi passerte Kronene i Håvet. Kongelig monogrammer helt tilbake til 1600-tallet, hugget i stein for å markere kongelige besøk til byen.

Ungdommene løp O-idol langdistanse mens resten løp mellomdistanse. Noe som innebar at ungdommene hadde lengst løype på lørdagen, 150m lenger enn H21.

Det ble ingen toppplasseringer på oss i dag, Boye var igjen best med 12. plass i H16 og også beste kilometertid i klubben, på tross av lengst løype.

Etter en kjapp avkobling på hotellet etter løpet bar det ut for å titte på gamle gruver. Vi besøkte Christian den 7. stoll nord som ender i Jondalen. Stollen er en av få store innganger som ikke er murt igjen, men inngangen har delvis rast sammen, så vi fikk ikke gått inn. Til slutt avsluttet vi med en runde Disc Golf.

Søndag ble nok en intensiv dag. Seniorene hadde fellesstart på sin NC avsluttning, med start kl 09:30. Elias og Didrik var først på start i morgentåka fra oss.

Juniorene ankom samlingsplass litt senere på dagen og fikk akkurat sett Elias på passering og det spennende spurtoppgjøret mellom Elias og Didrik, hvor Didrik til slutt trakk det lengste strået.

Juniorene hadde som nevnt stafett, vi hadde to lag på start. Eskil løp førsteetappe på førstelaget og hang godt med og sendte Boye ut på an 13. plass, 3 minutter bak. Dessverre hadde han vært innom feil gafflingspost etter en liten bom og laget var disket.

Boye leverte en fint andreetappe og tapte bare 3 minutter til teten han også. Han tok alle postene i riktig rekkefølge og med riktig kode. Torbjørn på siste derimot passet på å dobbeltdiske laget når han også tok feil samme sted som Eskil på første etappe. Teknisk sett tok laget alle poster, bare ikke til riktig tid. Torbjørn løp laget inn til 10 plass, men selvfølgelig disket til slutt.

På andrelaget åpnet Håkon som hadde tråkket over i dagen før. På tross av teiping merket han det ganske mye. Ungdomsgutta, Tobias og Alfred, på andre og tredje leverte begge fine etapper og fikk en fin opplevelse på sitt første juniorløp. Andrelaget ble til slutt nummer 26 i NM og 31 i stafetten (når mixlag teller med).

På vei hjem stoppet vi selvfølgelig for en runde disc golf på Eiker før vi rundet av med en burger på Liertoppen.

Det ble en flott sesongavsluttning for eliten. Nå er det diverse langløp på menyen frem mot første snøfall. Men først er det sesongpause og høstferie.