O-troll-festival vel overstått!

23. September 2024 - Aase Mestad
Fellesstarten til Råtasskonkurransen

Lørdag 21. september ble O-troll-festivalen arrangert i Lillomarka arena. Over 150 barn deltok, og i Råtasskonkurransen på slutten var det 62 lag! Vi var heldige med været. Det var litt stemningsfull tåke, men ikke regn og ikke vind. Svelene fikk bein å gå på!

Svelene var populære

Dagen begynte med et ordentlig o-løp hvor man kunne velge mellom tre løyper, på 1 km, 1,5 km eller 2 km. Det var mange som skulle ha lånebrikke og det var mange som skulle starte, så det ble litt kø, men det virket som folk tok det med godt humør. Alle fikk en fin medalje når de kom i mål.

3 parts bruk er ikke tilatt
Medalje og gjennomgang av løype og strekktider

Deretter var det forskjellige aktiviteter på arenaen. Hver klubb bidro  

  • Nordre Follo hadde med en terrengmodell, hvor man lære mer om høydekurver
  • Nydalen hadde “rakettløype”, hvor det gjaldt å løpe en runde mellom stemplingsbukker og stemple så fort som mulig. Det var tider nede i ett minutt!
  • Koll hadde labyrintorientering
  • Ås hadde “Belgisk-o”
  • Oppsal hadde “Magic Square”, i likhet med Ås en variant av mikroorientering med kjegler hvor man øver på å orientere kartet
Terrengmodellen
Labyrintorientering
Rakettløypa

Til slutt var det en “Råtasskonkurranse” med hele 62 påmeldte lag, og mange morsomme navn! Ostetreet, Røykdykkerne, Sportspaddene, Gratis kake i kiosken, Orienteringskongene og Bamsemumsene var bare noen få av lagene. En Råtasskonkurranse er poengorientering hvor man finne flest mulig poster innen tiden man har til rådighet. Lørdag hadde lagene 45 minutter. Noen av postene er litt ekstra morsomme, som “fosseklatringen”, gå på slakk line eller kaste ball i bøtta. Løperne er to eller flere sammen og deler en stemplingsbrikke, og det viktigste er å ha det gøy! Alle som var med på Råtasskonkurransen fikk et beger med litt smågodt og en Capri-Sonne. Det var jo lørdag!

Fosseklatring
Lagarbeid

En stor takk til alle som hjalp til med arrangementet! Folk fra Lillomarka o-lag la løyper, rigget arena med telt satte ut poster, flyttet poster, var postvakter og tok inn poster, håndterte påmelding og utdeling av lånebrikker og kart, startet løpere, tok tiden og delte ut premier, stod i kiosken og stekte sveler, solgte kaker og hentet kaffekanner helt nede fra Arenahuset. Og til slutt ble alt ryddet bort. Takk for innsatsen! 

Pause mellom slagene

Vi håper å kunne gjenta arrangementet neste år og få enda flere deltakere! 

3 parts bruk er ikke tilatt