I helgen ble NM-uka arrangert av Verdal OK i nydelig trønderterreng hvor terrenget er ganske delt mellom store myrer, koller og åpen barskog til mer tett gran og løvskog i ravinedalene ved foten av åsene.

Vi sendte av gårde Andrine, Elias, Torbjørn, Håkon og Eskil til å løpe langdistansen med Vidar som big boss allerede på onsdag.

Første plan etter touchdown var å løpe en av treningsøktene som vertsklubben har laget for NM. Terrenget ga oss et innblikk i hvor viktig kompasset kunne bli, og finorienteringen som måtte sitte i ravinedelen av terrenget.

Langdistansen startet på torsdag i stekende sol i på Vollhaugen like nord for Stiklestad.

Andrine viste at hun hadde beholdt formen fra EM for tre uker siden. Og varmen var ikke noe problem for henne, i EM var det opp mot 35 varmegrader, så skarve 25 var ikke noe problem.

Hun løp et solid løp og vant med over 4 minutter til Gøril Rønning Sund, som er fra traktene rundt arena. Elias fikk en fin dag ute i terrenget og en solid økt med 2 timer og 25 minutter på langen.

Håkon våknet dessverre opp syk og måtte ta turen hjemover, mens juniorene Eskil og Torbjørn viste god saueflokkmentalitet og plasserer seg på 9. og 10. plass med kunn 50 sekunder mellom seg. Eskil tok med det også siste premieplass på langdistansen.

Mathias, Håvard og Didrik supplerte troppen på torsdag ettermiddag for å delta på de resterende løpene. Etter en treningstur for oss og ankom vi Airbnb boligen hvor det ventet taco middag og skrøner fra langen.

Overnattingen i år var av det bedre slaget. Vi leide Kårboligen på Sem gård. Idyllisk anlagt i enden av Leksdalsvatnet og bare ti minutter fra arena hadde vi en flott overnatting for helgen. Gården hadde til og med en egen aktivitetsarena på den ene låven, med treningsstudio, bordtennisbord, innebandybane og mer. Her ble kanskje helgens hardeste kamper kjempet på bandybanen.

Fredagen hadde juniorene hviledag, mens seniorene skal løpe mellomdistanse kvalik på ettermiddagen i 24 varmegrader som ble godt merket.

Andrine vant sitt kvalifiseringsheat (4) og gikk trygt videre til A-finalen. Elias løp en god kvalifisering, i et sterkt heat (1) kun 3 minutter unna å kvalifisere. I samme heat løp Mathias jevnt uten bom, men det var ingen tvil, det ble B-finale.

I heat 2 ble det litt mye tidstap på flere poster og krevende orientering for undertegnede. Kveldens middag ble grilling nede ved vannet og «kjempenice» tilbehør. Ovnsbakte grønnsaker med hint av gulvvask. Intensjonen var god.

Lørdag var dagen for mellomdistanse finalene. Seniorgutta løp alle i B-finalen, hvor Elias løper til en 17. plass av 77 startende deltakere.

Av juniorgutta var det Torbjørn, som selvutnevnt “teknisk geni”, som tok klassens siste premieplass og som nummer 13. Eskil løp inn til en 22. plass, og Håvard til en 27. plass av totalt 39. startende.

Til slutt ventet alle i spenning på at helgas store stjerne, Andrine, skulle komme inn til arena og ta et nytt NM-gull. På passering ledet hun med 45 sekunder, og klarer å avansere ytterligere 15 sekunder på den korte sisterunden.

På siste dag ventet NM stafett, hvor vi hadde to lag i herreklassen. Lagene besto av Eskil, Torbjørn og Elias på førstelaget, og Didrik og Håvard på andrelaget. Andrelaget hadde egentlig fylt på med løper fra Gjø-Vard, men han kansellerte i siste liten.

På 1. etappe ble Eskil og Didrik sendt ut sammen med 83 andre startende, hvor begge løp jevnt og passerte nesten likt på arena.

De veksler ut Torbjørn og Håvard som nr 31 og 33 sammen med en god klynge. Men seige bakker og tunge myrer satt sitt preg på slutten av mesterskapet og Torbjørn vekslet ut Elias som nummer 43. Elias klarer å hente inn sju plasser og løp til slutt laget inn på 36. plass. Håvard løp inn 2. laget til mål, men uten noen å sende ut.

Nå har restitusjonen begynt frem mot Norgescup i Kongsberg som er helgen om underkant av 2 uker. Takk for en fin samling i trønderterreng!