Stor suksess med sommer-o-skole

3. July 2024 - Mathias Benjaminsen

Første uke av skoleferien viste seg fra sin beste side værmessig og da passet det jo veldig bra å arrangere sommerskole i orientering den uken.

Mandag 24.juni møtte 40 spente deltakere mellom 9 og 14 år opp på Lillomarka Arena, hvor de ble tatt godt imot av 8 lekne instruktører fra vår egen juniorgruppe. Så ventet 5 dager med orientering og friluftsmoro i fint vær.

Det var en del deltakere fra Lillomarka sin rekruttgruppe, men flertallet hadde mindre eller ingen erfaring med orientering. Så vi startet med basisøvelser for å bli kjent med kart og karttegn.

Allerede på dag to var det mange som fikk dreisen på kartet. Caps-stafetten inne på arenaen var populær, og så fikk de prøve seg på skogskartet da de skulle orientere seg rundt en løype med frisbee-golf-orientering. Det ble også tid til lek, moro og bading i Badedammen hver dag.

Onsdag fikk de utfordringer med stjerneorientering i skogen. Etter lunsj ble det mer moro i Badedammen med kanopadling og spennende utfordring med skyting på blinkene på Arenaen.

Torsdag hadde vi sprintorientering på Ammerud, og råtasskonkurranse med både våte og luftige poster. Uka ble avsluttet med “langdistanse” fra Arenaen til Bånkall, hvor vi så fikk utfolde oss i klatreparken.

Takket være støtte fra Gjensidige-stiftelsen var hele sommerskolen gratis. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger fra foreldre og barn. Som en av deltakerne sa: “Beste sommerskolen ever, dette vil jeg på til neste år også”.

En stor takk fra hele klubben til Steinar for organisering og planlegging av sommerskolen sammen med våre dyktige trenere.