Iver vant Andy Cap

17. June 2024 - Mathias Benjaminsen

Sist onsdag var det Andy Cap, vårt klubbmesterskap. Løpet med omvendt jaktstart, med tider justert etter alder og kjønn, nøye utregnet og beregnet for å gi alle en fair sjans til å vinne.

I år var det fjorårsvinner Eskil som var arrangør. Det ble benyttet samme arena som i fjor på benken ved Breisjøen, men et helt nytt terreng. Før start så det mørkt ut med kraftige regnbyger i omløp, men vi slapp billig unna og det ble en flott dag i skogen.

Eskil hadde lagt en tøff løype med start på toppen av Sandkassebakken og en runde opp mot Slengfehøgda og Revlia. Et flott terreng som sjeldent er i bruk. Hvor hogstfeltene sakte men sikkert gror till og gir nydelig o-skog.

Ut fra start er det alltid stor fart i alle klasser. Det gjelder å holde unna så lenge som mulig og helst til mål, bakerst jager H21.

I år var det mange som klarte å holde unna for seniorene som jaget bakfra, men best av alle var H15-16 gjengen hvor Iver Fjeld Bjonviken til slutt tok seieren rett foran Boye. Ryktene går om at Boye ledet an mesteparten av løypa, men når det kom til spurten var det ingen som kunne straffe Iver. Det burde heller ikke komme som noe sjokk, da han nok er den i Norge med flest spurtseiere også på kretsløp.

Deretter fulgte trioen Martin, Hallvard og Trine. Før hovedfeltet ankom med Elias, Håkon, Arne, Ståle og Svein. De var nesten tre minutter bak seieren i år.

Rekruttene var også på plass med siste trening før sommeren, de hadde en egen løype fra bommen og opp til benken på Breisjøen.

Det var også den litt kortere Flo Cap løypa som gikk parallelt med Andy Cap. Flo Cap er et nytt innslag fra de senere årene med en B-løypa med fristart.

Tradisjon tro får vinneren navnet sitt inngravert i vandrepokalen til Andy Cap. Den blir utdelt på klubbavsluttningen vår i november. Iver får også æren av å arrangere neste år og det blir spennende å se hva vi får servert da.

Takk til Selma for fine bilder

Resultater: https://eventor.orientering.no/Events/Show/20255
Livelox: https://www.livelox.com/Events/Show/131590/Andy-Cap-2024