Fin sesongstart i Halden

15. April 2024 - Mathias Benjaminsen

I helgen var det mange lillomarkinger som startet sesongen med Halden O-meeting i Ertemarka sør i Halden. Været var upåklagelig med nesten sommerlige temperaturer og sol.

For seniorene var dette norgescup og uttaksløp til verdenscup senere i vår. Andrine har hatt en bra treningsvinter etter en litt trøblette sesong i fjor. I helgen fikk hun godt betalt med seier på både sprinten fredag ettermiddag og mellomdistansen på lørdag. Langdistansen på søndag ble byttet ut med langtur i Lillomarka.

For seniorene var det en meget krevende sprint som ble servert i Halden sentrum. Mange kunstige sperringer og krevende veivalg gjorde at få klarte å gå feilfritt gjennom.

Terrenget i Ertemarka var todelt på mellomdistansen. Flotte fururabber med klassisk gult gress i myrene møtte løperene ut fra start. Selv om lyngen ikke har vokst fullt opp etter vinteren var det fortsatt tøft å løpe på rabbene. Mens siste 1/3 av løypene stupte ned i et tungt ravineterreng med industriskog, god løpbarhet, men tunge bakker.

Lørdagen var det også stafett for 13-16 åringene. Stafett er alltid stas og Boye åpnet veldig bra på førsteetappe, han ledet på passering, men fikk en bom i ravinene på sisterunden. Tobias løp bra på andreetappe og kunne ta inn noen plasser, før Alfred orienterte stødig og sikkert på sisteetappe og kunne løpe laget inn til 12. plass til slutt.

Mellom løpene overnattet både ungdommene og junior/senior i Halden, forsåvidt på ulike steder. Ungdommene fikk til og med tid til litt kultur på Sponvika skanse. Mens seniorene prioriterte Harry-handel, gastronimiske opplevelser med ris i tacoen og ellers lå med beina høyt frem til langdistansen dagen etter.

Søndag var det langdistanse hvor spesielt senior herrene fikk en lang dag i skogen. Nesten 15 kilometer med real orientering ventet H21 E. Både Elias og Mathias V kjempet seg gjennom løypa som var lagt av selveste Olav Lundanes. Ikke overraskende var det rett på som lønte seg her.

Boye var klar for revansje på søndag og leverte et meget godt løp i H15-16. Han ble til slutt nummer tre med veldig god orientering i en real langdistanse på over 6 kilometer for ungdommene.

Arne har også tjuvtrent i vinter og ble nummer fem i H55 og Hallvard ble nummer seks i H65.

Til helgen er det igjen fine løp i Østfold, denne gangen enda nærmere Oslo med mellomdistanse på Lørdagskjappen i Moss og langdistanse på Smaaleneneløpet i Spydeberg. Husk at Lillomarka dekker startkontigent for alle medlemmer, så her er det bare å komme seg på løp.