Våt Night Hawk på Gan

21. August 2023 - Mathias Benjaminsen

I helgen var vi på Night Hawk i Gan med ett herrelag og to ungdomslag. Night Hawk har som vanlig fellesstart på nattetappene på lørdag og omstart med jaktstart søndag formiddag.

Skogen ved NAF øvingsbane på Gan består av fine koller med fururabber, myrer og noen områder med hogst av ulik alder. Lyngen er høy og noe tynningshogst gjorde at var ganske tungt og alt regnet fra stormen Hans hjalp ikke på, med mye vann i myrene.

På starten lørdag kveld ble både ungdommene og spesielt seniorene overfalt av intense regnbyger.

Boye gjorde det best for ungdommene på natta med andre beste etappetid på sin andreetappe. Alle etappene starter samtidig på natta, så det kan være litt uoversiktlig å følge med. Ungdommenes førstelag var nummer ni etter natta til slutt.

For herrene ble det en ganske tung dag i skogen. Etter to forfall måtte vi hente inn noen reserver som stilte velvillig opp for å få oss igjennom.

Torbjørn på den lengste 9 kilometer lange nattetappen fikk en ganske tøff tur gjennom skogen. Slutttiden ble 2:32 og vi var ikke hjemme før klokken to på natta.

Søndag formiddag er det omstart og jaktstart. For herrene innebar det å gå ut i fellesstart med alle lag som var mer enn 30 minutter bak teten. Dermed fikk vi litt stafettfølelse på søndag også. Både Håvard og Torbjørn løp fine etapper tross tøffe nattløp under 12 timer tidligere.

Med god hjelp fra reserve Michael og ankermann Steinar kunne laget løpe inn til 10. plass av 19 lag.

Ungdomslaget med Alfred og Boye kunne løpe inn til syvende plass til slutt, en plass unna premie. De løp opp to plasser etter natta. Det andre ungdomslaget med Tobis og Lasse kom seg også gjennom både natt- og dagetappene på Gan.

Night Hawk er som alltid en fin stafett, på tross av litt underveldende arrangement i år. Det viktigste var på plass med løyper, kart og poster i skogen. På tross av det var det dårlig oppsluttning om løpet i år fra våre egne (østlandsklubber), i herreklassen var det 1/4 utenlandske lag og kun 19 lag på startstreken i herreklassen totalt. Til sammenligning hadde vi 33 lag i 2019 og 75 lag i 2016 når vi arrangerte.

Dessverre kommer Night Hawk på et dårlig tidspunkt på slutten av sommeren, i år med WMOC tett på og en tøff konkuransehøst foran oss. Om dette ikke er kroken på døra håper jeg vi, men også alle østlandsklubber, kan støtte opp om Night Hawk neste år og kanskje kretsen til og med klarer å finne en bedre passende dato.