Eskil vant Andy Cap

15. June 2023 - Vidar Benjaminsen

I går arrangerte vi Andy Cap fra Breisjøkrysset. Det ble en flott kveld med nærmere 27 grader i løypa og potensielt det varmeste klubbmesterskapet noen sinne(?). Eskil vant til slutt duellen om seieren etter spurtoppgjør med Torbjørn og kan dermed kalle seg klubbens beste løper. Håkon ble nummer tre og vant spurtoppgjøret i klynga bak.

Andy Cap har blitt avholdt siden 1971. Den britiske tegneseriefiguren (Andy Capp) var den gang, i regi av Grorud IL, inspirasjon til å kåre klubbens beste løper uansett alder og kjønn.

De eldste og yngste starter først, mens eliten får et handicap og starter til slutt. Første mann/kvinne i mål i den 4 kilometer krevende o-løypa, blir dermed kåret til klubbens beste o-løper.

På forhånd lå favorittstempelet på Lillomarkas egen VM-løper Andrine Benjaminsen. Men etter å ha gjennomført en knallhard intervalltrening på formiddagen ble det for tøft mot de løpssterke juniorguttene.

Andrine måtte også se seg slått av H50-løper Steinar Eastwood og de ble henholdsvis nummer fire og fem.

Parallelt med Andy Cap hadde rekruttene siste trening for våren med løypa fra Lilloseterbommen opp til Brisjøkrysset. Der var det servering av kake og saft, og det var gledelig å se så mange unge jenter og gutter i klubbdrakten.

Til sammen var det over 60 lillomarkinger på klubbavsluttningen på Breisjøkrysset hvor kveldsola varmet til langt på kveld.

Nå skal junior senior reise til Jukola og neste helge er det O-festivalen på Skullerud som markerer avslutningen på vårsesongen også for resten av O-Norge.

Resultater fra AndyCap finner du her: https://eventor.orientering.no/Documents/Event/37978/1/Resultatliste-AndyCap%2c-tid-etter-vinneren

Last gjerne opp GPS i Livelox: https://www.livelox.com/Events/Show/98392/Andy-Cap-2023

For å se alle sammen velger du “slå sammen klasser” fra menyen og for å se standing underveis kan du velge “individuell start” fra valgene rett over tidsindikatoren.