Fem rekrutter på o-troll-samling ved Breivoll gård

11. June 2023 - Aase Mestad
Alle som hadde overnattet til søndag

Helgen 3.-4. juni ble det arrangert o-troll-samling for klubbene Lillomarka, Ås NMBU, Bækkelaget, Nordre Follo og Oppsal. Bækkelaget var arrangør og hadde lånt det flotte området Breivoll gård fra Ås (det er Ås som har kart der). De hadde ordnet både en fin teltplass og kanonvær!

Deltakere fra Lillomarka var Åsne, Hennie, Henrik, Ådne og Lasse. Aase og Jonathan stilte som ledere.

Oppmøte var klokka 10:30, og så var det en hektisk halv time til å sette opp teltet og orientere seg. Så var første økt en grei liten orienteringsløype hvor man kunne velge B-, C- eller N-løype. Etterpå kunne man gjøre Belgisk orientering eller en stemplingsløype, og så var det frilek fram til den offisielle badepausen.

Det var en fin badeplass like ved teltplassen vår, og Jonathan stilte sporty opp som badende badevakt. Andre aktiviteter var kubb, en trehuske, sandkasse, fekting med teltplugger og spising av is. Alle hadde lagt bort mobiltelefonene sine, sola skinte og humøret var på topp.

Andre økt var patruljeløp av typen Råtassløp. Det var dessverre ingen ulv der, men de to viktigste spesialpostene var bygging av tårn av ting man fant på bakken og en vassepost i sjøen. Det var veldig gøy å se de forskjellige tilnærmingene til tårnbyggingen! Prioriteringene varierte mellom “høyest mulig”, “mest mulig stødig” og “fortest mulig ferdig”. Tårnet til guttelaget vårt kollapset dessverre, men var allikevel tredje høyest.

Vasseposten måtte justeres på grunn av høyvannet som kom inn, men heldigvis gikk alt bra både med postjegere og posten.

Premier til Ådne, Sigurd og Lasse for god lagånd
Premieutdeling med Hennie og Åsne på mix-lag med Fanny og en annen jente fra Nordre Follo

Middag var pølser og hamburgere grillet på nyinnkjøpt grill ved en lavvo nede ved badeplassen.

Etterpå var det mer frilek fram til leggetid kl 22. Det ble en kald natt, så det var godt for nattesøvnen å ha en god og varm sovepose.

På søndag var det frokost og så en siste økt. Det var forskjellige aktiviteter inspirert av Mesternes Mester. Det startet med en litt mystisk stein-saks-papir-lek som engasjerte alle de voksne som liker regler og orden, for vi skjønte ingenting. Så gikk vi raskt over til rød-grønn-blå-gul, hvor man skal reagere raskt med å gå framover, bakover, legge seg ned eller bli stående. Av alle de tjuetre som deltok var det tre fra Lillomarka igjen blant de fem siste! Hennie måtte gi seg som nummer fem, og til slutt var det bare Ådne og Jonathan som stod igjen. Jonathan kastet seg ned på bakken før Ådne rakk å legge seg ned på en litt mer forsiktig måte, så han vant. Her er det ingen som later som de taper så de yngste får vinne!

Til slutt var det telling av flagg, blomsterpotter og baller, og selv om det var vanskelig å finne alle tingene var alle flinkere til å regne enn Olaf Tufte. Så skulle lag på to og tre komme seg over et felt bare ved å balansere på klosser fra Kubb. Hennie og makkeren Fanny fra Nordre Follo kom lengst av alle, nesten i mål. Og så til slutt litt synfaringstrening, det gjaldt å finne sju ting som var fjernet fra kartet.

Klokka 12 ble alle hentet, og så dro jeg hjem og sov en stund. Derfor kom ikke referatet før nå, en uke etterpå.

Takk for en fin helg!