Seier til Boye i Hovedløpet ski-o

15. January 2023 - Mathias Benjaminsen

På lørdag var det Hovedløpet ski-o på Eiksetra i Drammensmarka. Her hadde vi tre løpere i H15 klassen; Alfred, Tobias og Boye. Boye har hatt mange gode resultater i o-løpa på sommerstid og viste allerede på Sjusjøen før jula at han også behersker orienteringa i ski-o sporet. Det holdt til seier i hovedløpet i helgen.

Terrenget rundt Eiksetra ble brukt til NM Ultralang i 2020 og Tverråsen hvor Hovedløpet nå gikk ligger midt i indrefileten av Drammensmarka. Flott åpent furulandskap med en del myrer preget terrenget.

Boye åpnet litt forsiktig i starten og lå lenge å vaket rundt andre og tredjeplass. Men med en god avsluttning og med klart beste strekktid til 13. post, løypas vanskeligste strekk, sikret han seier i mål.

Både i løypa og på pallen var det lite blått og hvitt å spore siden Boye går langrenn for Årvoll og brukte klubbdrakta derfra. Per i dag har vi ikke egen klubbdrakt til ski-o…

Det var solide løypelengder og den 5,4km lange løypa ble forsert på rett over 44 minutter. Selv om terrenget var stort sett åpent og fint var det ganske mye kupering på Tverråsen.

Det var 18 startende i H15. Utenom Boye var også Alfred med, han ble nummer 10. Alfred husker vi fra klubbavsluttninga som den som deltok på flest løp i fjor med 53 løp.

Tobis var også med, men det ble dessverre brutt til slutt.