Ski-o åpning på Sjusjøen med seier til Boye

22. December 2022 - Steinar Eastwood

I helga var det sesongstart for ski-orientering på Sjusjøen og Lillomarka var godt representert. Forbundet arrangerte også ski-o-samling samme helg med over 100 ungdommer og juniorer, hvor Lillomarka også var representert.

På Sjusjøen kunne Nydalen friste med fine løyper, godt føre og herlig postkortstemning. Litt kaldt da vi kom opp fredag kveld, men det ble allikevel treningstur på de fleste første kvelden. Familien Lundeby stilte med romslig hytte og fyr på peisen, og så da var stemningen upåklagelig. Lørdag morgen fikk vi god tid til soloppgang, frokost og skiprepping før start på sprintdistansen ved skistadion, og litt varme fra den lave sola hjalp på.

Første dagen var det familien Wangensteen som gjorde det best med seier til Boye i H15-16 og fjerdeplass til Bjørn i H40. Under er løype og veivalg til Boye.

Det var kjørt opp mange skuterspor i terrenget ned mot Sjusjøvannet som har moderat kupering, og gode muligheter til å prøve skøyteskiene i de faste sporene for de som har armstyrke til det. Etter målgang var det godt å komme inn i det varme teltet som var åpnet for deltakerne på stadion.

På kvelden ble det pizza-verksted på hytta og en skikkelig runde med klassikeren Boms og President. Litt ekstra heder til Elias og Didrik som også la inn en kveldsøkt.

Søndag var det tidlig start for flere på mellomdistansen, som var i samme terreng som lørdagen. Nok en fin dag i sola med kartstativ på magen, hvor stakearmene fikk kjørt seg. Det ble også tid til skitur i de flotte løypene rundt Sjusjøen for de som ønsket det. Vi takker for oss og kom hjem til Oslo med julestemning fra fjellet.