Lillomarka Nord/Sør 2022

11. October 2022 - Mathias Benjaminsen

Lørdag 15. oktober arrangerer vi Lillomarka Nord/Sør for 10. gang. Årets arrangement går fra Solemskogen til Lillomarka Arena. Det er fellesstart for både 10 og 15 kilometeren kl 11:00 og løypene er lagt slik at postene er lette mens veivalgene er utfordrende.

Årets løypelegger Mathias Vold kan melde om bra forhold i marka på tross av at noen myrer kan være litt våte. Løypene slynger seg gjennom kjente områder som Grytadalen, Granberget, Lilloseter og Aurevann. Vi kunne dessverre ikke ha start lenger inn i marka i år på grunn av stans på jernbanen på løpsdagen. Men vi tror likevel at vi har fått til gode Nord/Sør løyper med fine utfordringer underveis.

Påmelding og mer info om løpet finner du i Eventor: https://eventor.orientering.no/Events/Show/17115

Men selv om det ikke blir tog til start i år har Solemskogen god kollektivforbindelse med 56 bussen fra Storo som går hver halvtime 05/35. For løpere som parkerer på Lillomarka Arena før start er enkleste å rusle ned til Grorud T-bane og ta linje 4 om Storo og bussen derfra.

Løypene er som nevnt 10 og 15 kilometer med fellesstart, vi oppfordrer sterkt til sosial løping. Ta gjerne med en venn eller to eller ti. Du får også kartet før start så du kan planlegge veivalg med vennen dine i god tid før starten går.

Vårt motto er at “veivalgene er krevende men postene skal du ikke trenge å bomme på”. I korte trekk har vi prøvd å legge løypa slik at postene ligger relativt lett tilgjengelig men noen skikkelige langstrekk kan gi utfordringer underveis.

Om 10 kilometer er litt for langt har vi også en 4 kilometer fra Lillomarka arena med fristart fra kl 12:00.

Etter litt traust værmelding på starten av uka har Yr nå snudd å spår fint vær på løpsdagen.

Til slutt har vi opprettet et historisk resultatarkiv på hjemmesidene med gamle resultater tilbake til starten av 2000-tallet. Der finner vi også resultatene for det første Lillomarka Nord/Sør i 2012. Da var det tidligere Kirstiansand løper, nå Nydalen, Jostein Andersen som vant 15-kilometeren. Og vår egen Steinar Kollerud som var best på 10-kilometeren.