Veteranmesterskapet 2022

29. September 2022 - Mathias Benjaminsen

Jeg har blitt oppfordret til å skrive noen ord om årets Veteranmesterskap. Dette var første helg i september og været var upåklagelig hele helgen. Selv var jeg ikke med på sprinten på Ekeberg, men ut i fra hva jeg har hørt var dette et flott løp og vesentlig enklere med parkering enn man skulle tro. Det var mange flotte resultater, der Arne som kom inn på en imponerende 3. plass. I tillegg bør nok nevnes Hallvard, Steinar og Stig som alle dro inn 6. plasser i sine respektive årsklasser. Veldig bra dette!

Lørdag var det langdistanse og dette betyr mye slit for de fleste. Terrenget var veldig flott og tungt i området ved Bysetermåsan i Østmarka. Parkeringen var utfordrende og noen fikk ganske langt å gå, men jeg tror ingen ble sure av denne lille utfordringen. Samlingsplassen var usedvanlig kompakt og man kan nok takke været for at dette gikk bra, da det hadde blitt vanskelig med klubbtelt. 

Uansett, dette var skikkelige langdistanser og våre løpere gjorde sine ting bra også her.  Det stilte hele 17 Lillos på start og resultatene var bra, men nok i store trekk noe dårligere enn på sprinten. Vi fikk 2 pallplasser og dette må vi være fornøyde med. Svein tok 2. plass og Ole Kjell som kapret en sterk 3. plass etter noe han selv (og kanskje med rette) betegnet som et skikkelig drittløp. Han hadde virkelig seieren inne med imponerende fart i skogen. 

Søndag var det avslutning med mellomdistanse med samme startpunkt som langdistansen. Løypene var nok litt lettere rent løpsmessig enn dagen før, i et terreng som nok var noe mer detaljert og slik sett var bra for mellomdistanse .  I Lillomarka masters gruppen hadde vi satt opp dette løpet som prioritert løp. Dette gjorde nok at det var litt ekstra høyt deltakertall denne dagen. Vi stilte med 24 løpere og det må vel anses som veldig bra. Enda en gang var det Svein og Ole Kjell som hadde de beste resultatene med 3. og 4. plasser. Sterke plassereringer, og denne gangen var de begge fornøyd med egen prestasjon, slik jeg forsto det. 

Nå er det lettest å hedre de beste prestasjonene, men det er i bunn og grunn din egen følelse under og etter løpet som teller mest. Festen er hundre prosent avhengig av alle oss som stiller opp og gjør vårt beste. Derfor tenker jeg at alle vi som deltok en eller flere dager må kunne klappe oss selv på ryggen og tenke at dette var bra gjort. 

Takk til Bækkelaget for et veldig bra arrangement i flotte omgivelser.

Martin Granly