Juniorgutta nummer ni på NM jr stafett

26. September 2022 - Mathias Benjaminsen

I helgen var det norgescupavsluttning og NM junior stafett på Konnerud. Det var mange gode prestasjoner i løpet av helgen under litt spesielle rammer på Konnerud, som nylig mistet Audun Heimdal til kreft. Audun rakk å legge løypene for mellomdistansen på lørdag og mange av løperne hedret Audun med å droppe egen klubbdrakt å heller løpe med minnetrøye for Audun.

Helgen startet med sprint på fredag ettermiddag. Det var grått vær på Konnerud fredag ettermiddag, men regnet holdt seg unna selve løpet. Torbjørn ble best av våre med 13. plass i H17-18.

Juniorene overnattet på Svensedammen skole under helgen. Sosiale rammer rundt helgen er viktig for å holde motivasjonen oppe og en perfekt anledning for å bli kjent med andre løpere fra hele Norge. Konnerud er også en av klubbene i Norge som er best på å tilrettelegge for det.

Lørdag var det som nevnt mellomdistanse hvor flere av seniorene også var på plass. Det var krevende løyper i nærskogen nordøst på Konnerud, med vekslende vegetasjon og varierende terreng hele veien. Spesielt i seniorklassen var det ekstra mange løpere som ville oppleve Auduns løyper.

Undertegnede gjorde det overraskende nok best av seniorene med en 55 plass i mål blant 83 fullførte. Krevende orientering og korte strekk passer bra når løpsformen ikke er på topp.

Torbjørn begynner å bli stabil og leverte igjen et fint løp og ble nummer 14. på mellomdistansen. Det var mange som fikk større eller mindre problemer underveis.

Søndag morgen hadde seniorene først jaktstart langdistanse før juniorene skulle løpe stafett. Didrik var eneste av seniorene som løp begge dager i helgen og kom seg fin gjennom sin 10 kilometer lange løype og hadde 29. beste tid på søndagens løype.

kl 11:20 var det juniorene som skulle i ilden på NM jr stafett. Eskil og Jonathan løp første etappe for henholdsvis Lillomarka en og to. Begge gutta løp knallbra og var langt fremme underveis i løypa.

I mål var det supertett, men Eskil vekslet som nummer 9*, bare 21 sekunder bak teten. Like bak kom Jonathan som vekslet som nummer 14, 38 sekunder bak teten.

På andrelaget hadde vi fått inn en låneløper fra Birkenes. Han var bare 16 år, og løp o-idol denne helgen, og fikk dessverre litt problemer på sin etappe. Uansett ikke lett å gå ut rett bak teten i juniorstafett hvor man kan ha løpere fra 16 til 20 år.

Håvard tok over pinnen for førstelaget og løp meget bra på sin etappe. Han var lenge med i klynga som jaget de to lederlagene. Etter sin etappe kunne han veksle Torbjørn ut på siste som nummer 9*.

Torbjørn grep sjansen, men hadde en tøff oppgave på siste etappe mot mange rutinerte eldre juniorløpere. Han fikk en fin gruppe underveis selv om gruppa vekslet litt når det ble småbommer på noen poster.

Mot slutten var det tøff kamp mot Asker og Freidig, begge med 19-20 løpere. I den kampen trakk Torbjørn det korteste strådet, men kunne uansett løpe gutta inn til 9. plass i mål.

En flott stafett med mange gode enkeltprestasjoner og solid laginnsats. I følge statistikken er dette tangering av resultat fra 2019, før det må vi tilbake til NM jr stafett i 2010 for å finne bedre resultat, da ble vi nummer to.

Håkon brakte også andrelaget i mål etter å ha gått ut på omstart. Selv om han slo mange av de han gikk ut på omstarten med ble andrelaget til slutt sist i stafetten når alle tidene var regnet ut. Uansett mange gode prestasjoner her også og neste år håper vi å ha to fulle Lillomarka lag på start i Tromsø.

* Merk at plasseringene ikke stemmer med Eventor siden mix-lag er tatt ut av resultatlista. Målplasseringen til Torbjørn er derimot riktig da vi ikke hadde noen mix-lag foran oss i stafetten i mål.