Lillomarka arrangerte O-troll-samling 10.-11. september

24. September 2022 - Aase Mestad
Blide deltakere søndag morgen (Foto: Aase Mestad)

Hvert år arrangeres o-troll-samling for 10-12-åringer i kretsen. Dette året var det Lillomarkas tur til å arrangere for klubbene Oppsal, Nordre Follo, Bekkelaget, Ås NMBU og selvfølgelig egne løpere i Lillomarka o-lag. Det var totalt 42 deltakere, og 31 som overnattet, i tillegg til ledere fra alle klubbene.

Sist vi arrangerte var fem år siden, en noe våt helg i juni 2017, med stor stemning. Så hvorfor ikke la årets deltakere få prøve noen av de samme morsomme aktivitetene? Dermed ble det oppmøtested Isdammen og overnatting i telt. Bydelen lot oss bruke huset, toalettanlegget og kanoene gratis, tusen takk! Klubbene stilte med telt og lavvoer, eget eller lånt. 

Kanopadlingen var populær. I forgrunnen den like populære “slenge seg i tau utover vannet og kanskje falle uti”-aktiviteten
(Foto: Elena Grand)

Første økt på lørdag var patruljeløp opp til Linderudkollen, med innspurt ned trappene fra hoppbakken. Vi hadde kjøpt kanelboller og Solrik/Sjokomelk til alle på Linderudkollen Sportsstue og avtalt at de kunne spise lunsjen sin inne i sportsstua. Vidar kjørte opp matbokser og drikkeflasker til alle deltakerne. Veldig fint på en litt sur dag. Etterpå var det oppdagelses-o og så en løype tilbake til Isdammen igjen. 

Oppdagelses-o. Hvor er sikkerhetsnålen?
(Foto: Elena Grand)

Etter denne økten var det frilek fram til middag. De som ville kunne padle kano og ungdomstrenerne som var med fra Lillomarka og Oppsal fikk i gang kanonball, frisbee og andre leker. Mange benyttet sjansen til å bade, både med og uten boblejakke. Tre av kanoene viste seg å lekke en del, men heldigvis kom Steinar Eastwood med sølvtape og fikk holdt dem flytende.

Lillomarkas gassgrill er i form igjen, og middag var pølser og hamburgere. Etter middag var det tredje økt, hvor gruppa av barn ble delt inn i fire grupper etter alder, hvor klubbene ble litt mikset opp. Det var kanoorientering, “Mesternes mester” med leting etter postflagg og stolper, karttegning og studie av den fine høydekurvemodellen i isopor fra rundt Alunsjøen. 

Søndagen hadde vi sprintstafett nede på Sletta med touchfree-enheter. Alle ble delt inn i tomannslag, og så løp de to etapper hver. Det var masse action med fellesstart, touchfree-stempling og veksling, og sola strålte. En fin avslutning på en morsom helg. Og alt ligger nå i en mappe så vi kan finne det fram om fem år igjen, til glede for nye barn.

Full fart på fellesstart
(Foto: Elena Grand)

Takk til: 

  • Vidar Benjaminsen for løypelegging og karttrykk. 
  • Steinar Eastwood for planlegging og gjennomføring av diverse o-aktiviteter og for sprintstafetten.
  • Elena Grand for oppfølging av løpere, hjelp til o-aktiviteter, og hjelp med matlaging, rydding og andre praktiske og slitsomme ting.  
  • Nov Bar-Nathan og Jonathan Woodhouse for oppfølging av løpere og generelt være på rett sted og hjelpe til når det trengtes.
  • Lars Audun Vold og Edward Woodhouse for transport og rigging av gassgrill, telt, bord og benker.
  • Michael Dähm, Einar Berg og Katrine Sanderud for hjelp der det trengtes, til kanovakt, mat og o-aktiviteter.
  • Bente Fjeld for firetimers handletur og jakt på engangsbestikk og -servise.
  • Bjørn Wangensteen som satte ut poster. 

Takk også til alle deltakerne og lederne som var med og spredde godt humør.