Dobbelt gull til Andrine på NM-uka

14. September 2022 - Mathias Benjaminsen

NM-uka ble arrangert av Tyrving og Asker i helgen. Med langdistanse og mellom-kvalifisering fra Løvlia på Krokskogen arrangert av Tyrving. Og mellomdistanse finale og stafett fra Solli gård arrangert av Asker.

Andrine gjorde sesongdebut i Norge på langdistansen og holdt akkurat unna for Nydalens Tone Bergerud Lye. Terrenget rundt Løvlia var realt norsk villmarks terreng, med høy lyng, sugne myrer og litt hogst. Og løypene var gode langdistanseløyper med varierte strekk i tøff villmark. Se kart fra herreløypa lenger ned.

I tillegg var mange av juniorene i H17-18 ute på sin langdistanse. Torbjørn ble best som nummer 22, tett fulgt av Håvard som ble nummer 25. Juniorgutta er yngst i klassen i år og det blir spennende å se hvordan det kan gå neste år i Kristiansand.

Didrik og undertegnede kjempet seg også gjennom herrenes 16km langdistanse. Det ble en tøff tur og for egen del var det NM lang debut etter 11 år i seniorklassen.

På lørdagens mellomdistanse ble det igjen veldig tett, men Andrine tok en knepen seier foran Marie Olausen fra Fredrikstad. Marie ledet løpet lenge, men noen små dårlige trasévalg på slutten og en bra avslutning fra Andrine tippet løpet i hennes favør.

Løypene var krevende i terrenget øst for Solli gård. Generelt ganske røft terreng med noe stup og stein, varierende vegetasjon og krevende kurvebilde.

Elias, Didrik og Mathias V løp B-finalen, men kanskje mest for å kjenne på terrenget før stafetten dagen etter.

Juniorgutta hadde ikke kvalifisering, men var klar for finalen. Håvard gjorde det bra og ble nummer 32. For de andre gutta ble det veldig krevende på mellomdistansen og de var litt lenger bak.

Søndagen var det stafett, som alltid er gøy. Gutta hadde hele tre lag og jentene hadde ett lag. Stafetten gikk fra samme arena som mellomdistansen, men brukte terrenget vestover, i et litt mindre detaljert området enn dagen før.

Andrine åpnet for jentene og vekslet først på førsteetappen og avsluttet med det NM uka med enda et toppløp. Tone på andreetappe fikk dermed en tøff utfordring med å gå ut i tet. Men hun holdt hodet kaldt og gjorde sitt eget løp og vekslet Ingvild ut på siste etappe som nummer 27. Ingvild løp jevnt på siste og kunne løpet laget inn på 32. plass i mål.

Herrene hadde gått for rutine på første og puttet Steinar til å gjøre jobben. Han kom seg fint gjennom teknisk, men fikk kjørt seg fysisk og vekslet Mathias V ut som 63 på andre etappe. Mathias V løp stabilt på sin etappe og tok inn ti plasser før han sendte Elias ut på siste. Elias var i bra slag og tok inn åtte nye plasser og kunne med det løpe førstelaget inn til 45. plass.

Det er rundt der vi har vært de siste 4-5 årene.

For andre- og tredjelaget ble det litt mer trøbbel. Både Torbjørn og Eskil, som begge løp første fikk problemer. Eskil klarte å løpe seg litt opp etterhvert og vekslet som nummer 67, mens Torbjørn vekslet nest sist av alle. Dermed ble det et internt oppgjør mellom andre- og tredjelaget.

Didrik fikk ca 12 minutter forsprang på undertegnede på andrelaget på andre etappe, og selv om Didrik løp bra krympet forspranget gjennom den 7km lange løypa. I mål var luka blitt litt under tre minutter.

Håkon og Håvard fikk duellen på siste etappe. Allerede på vei til andrepost kom de to gutta sammen og midtveis på etappen fikk Håvard en luke til Håkon. Dermed kunne Håvard løpe andrelaget inn til 66. plass, med Håkon litt bak på 68. plass. Uansett en fin erfaring og fire lag gjennom uten disk.

Senior stafett er en tøff utfordring for juniorer og det blir gøy å få litt mer jevnaldrende konkurrenter på NM jr stafett på Konnerud om to uker.