Herrene nummer seks på Night Hawk

23. August 2022 - Mathias Benjaminsen

I helgen var det Night Hawk på Ringkollen. Herrene ble nummer seks etter å ha vært nummer fire etter natta, i veteranklassen ble det seier og tredjeplass. Det var også mange andre fine prestasjoner gjennom helgen.

Night Hawk har dessverre forfalt de siste årene i herre og dameklassen, men for ungdom og veteran var det oppgang. Uansett er Night Hawk en morsom stafett hvor man først løper fellesstart natt, etterfulgt av en jaktstart på morgenen etter basert på sammenlagttidene fra natta.

Herrene løp jevnt og bra gjennom natta. Høydepunktene var Torbjørn og Didrik som begge løp førsteetappe og begge var inne topp seks. Elias på den lengste natt-etappen, ni kilometer, gjorde også et bra løp. Etter natta var herrene nummer fire sammenlagt, med lag som NTNUI, Bækkelaget og Ås bak seg.

Damene hadde også tre natt-etapper og kom seg fint gjennom. Det var lenge usikkert om vi fikk et damelag, men til slutt klarte vi å fylle alle seks etappene. Anne Ruste tok utfordringen på natta og sammen med Ingvild og Elena bragte de damelaget gjennom mørket på Ringkollen.

Ungdommene hadde to lag i “Boys” klassen, ungdomsklassen er for alle fra 13-16 år. Iver løp veldig bra på sin førsteetappe, på tross av at han bare er 13 år. Det var fem lag som skilte seg ut på natta før det kom en stor klynge ca fire minutter bak med begge Lillomarkalagene.

I “Masters men” stilte Lillomarka med fire lag, her var det én nattetappe. Steinar E og Svein gjorde det best av våre og kom inn som nummer to og tre i spurtoppgjør etter natta.

På arena var det lagt opp til overnatting i telt og mange lillomarkinger benyttet seg av det. Litt kaldt på natta, men deilig å våkne på arena klar for dag-etappene av Night Hawk.

På morgenen etter var det meldt et skikkelig uvær, men heldigvis slapp vi unna og det viste seg å bli en veldig fin dag i skogen.

Steinar K åpnet for herrene og holdt oss inne blant topp fire, men avstanden oppover ble stadig større. Bakfra kom også Bækkelaget som hadde betydelig sterkere lag på dagen enn på natta. Til slutt endte vi på fellesstart med mesteparten av herrefeltet, selv om Håvard gikk i mål på nest siste etappe bare to minutter etter fellesstarten. Mathias V kunne løpe laget inn til sjette plass.

Damene var også ute på dagen og der var det enda mer vann mellom båtene. Ikke helt stafettfølelsen, men jentene kom seg gjennom og Tone kunne løpe laget inn til tiende plass.

I ungdomsklassen løp Boye og Alfred seg opp fra 25. til 18. plass. Andrelaget var derimot ikke like heldig. Iver falt og måtte bryte, i ettertid viste det seg å være et håndleddsbrudd og tre uker med gips fra Ringerike sykehus. Brage fullførte uansett sin sisteetappe.

Vetarenene fortsatte å dominere på dagen. Svein på fjerdelaget og Ole Kjell på førstelaget gitt ut sammen og pushet hverandre hele løpet. I mål vekslet de ut Steinar E og Brynjar likt, omtrent to minutter bak lederen Nydalen SK. Men når Nydalen bommet kunne Brynjar gå opp i tet å løpe Lillomarkas fjerdelag inn til seier. Steinar E kom inn fire minutter bak til tredjeplass.

Selv om vi hadde en flott helg på Ringkollen var det et mørkt slør som lå over arrangementet med beskjeden om Audun Heimdals bortgang. Selv om ikke så mange i Lillomarka kjente Audun personlig sørger vi i solidaritet med familien, Konnerud IL, NTNUI og O-Norge som har mistet en av sine beste menn.

Det har kommet frem at en av hans siste oppfordringer til klubben Konnerud var; “å trene, ha det gøy sammen, konkurrere og være der for hverandre”. Det synes jeg vi i Lillomarka også skal ta til oss. For orientering er en idrett for livet, selv om livet noen ganger er alt for kort.