Fem lillomarkinger på Hovedløpet og O-landsleiren

10. August 2022 - Mathias Benjaminsen

I dag avsluttet en lang uke med løp i Sandnes hvor Hovedløpet og O-landsleiren har vært arrangert. Vi hadde fem løpere på Hovedløpet som har løpt lang, sprint og kretsstafett. I tillegg til O-landsleir med aktiviteter og treninger i mellom.

Tidlig torsdag sist uke gikk bussen til Sandnes fra Oslo over fjellet. Vell fremme var det innlosjering på klasserom hvor ungdommen bor fordelt etter alder og klubb. Dagen etter var det mulig å trene i naboterrenget til Hovedløpet.

Terrenget i Sandnes består av flott fjellterreng med åpne svaberg, lav skog og tunge myrer i tillegg til krevende og steinette skrålier.

For mange var dette første gang på Hovedløpet som er uoffisielt NM for 14-16 åringer. Start var på andre enden av kartet og mål var på Vatne skytebane nordøst for Sandnes sentrum.

Boye ble nummer syv og Alfred ble nummer 14 i H14 hvor det var 50 startende. Boye løp veldig bra i starten, men fikk to leie bommer i det uvante terrenget som satt han litt tilbake. Alfred gjorde et veldig bra teknisk løp med lite bom og klatret jevnt oppover resultatene utover i løpet.

Brage vant H14-16C! Brage elsker orientering, men synes løypene i H15 noen ganger kan bli litt krevende, spesielt i nytt terreng. Så han løp den åpne C-klassen og koste seg.

Dagen etter var det Hovedløpet sprint i klassisk norsk boligområde på Iglemyr i Sandnes. Uvant for mange på sprinten var karantene før start. Boye ble nummer 11 i H14 og var best av våre.

Etter løpshelgen er det klart for høydepunktet for mange av ungdommene, nemlig O-landsleir. O-landsleir er en blanding mellom treningssamling, leirskole og speiderleir. Hvor ungdommen får prøvd seg i nye terreng på trening, har sosiale aktiviteter, gruppeoppgaver og andre utenomsportslige påfunn.

Det er sist års “uteksaminerte hovedløps løpere”, altså førsteårsjuniorer, som er gruppeledere med litt hjelp fra ledere fra kretsen.

O-landsleir er et sosialt høydepunkt for mange ungdommer gjennom o-sesongen.

På O-landsleirens siste dag er det kretsstafett. Her løper løperne på mixlag med løpere fra hele kretsen. Lagene består av fire løpere hvor det er to gutter og to jenter samt ulike aldre. Det er også vanlig å kle seg ut og mange lag har egne temaer for å skille seg ut.

Boye på Akershus og Oslo lag 5 ble til slutt nummer 19, mens Alfred sitt lag dessverre ble disket.

Nå venter en lang busstur hjem til Oslo i kveld før det er Night Hawk neste helg for mange.