Andrine med bronse i EM

10. August 2022 - Mathias Benjaminsen

Sist helg var det skogs EM i Estland. EM besto av lang, mellom og stafett og Andrine skulle løpe alt.

Terrenget i Estland blir innimellom kalt “the jungle” siden det er veldig frodig og til tider tettbevokst. Det er også mye skogsdrift i området som gjør at skogen varierer mye fra gammel granskog til tett plantefelt og nyhogst. Selv om bunnen ofte er fin er det ofte tett med bregner som dekker skogsbunnen i tillegg til lyng. I hogstfeltene er det bringebærkjerr og andre stikkebusker som dominerer.

Sist onsdag var det kvalifisering til mellomdistansen og her løp Andrine veldig bra. Hun vant sitt heat og virket å beherske det krevende terrenget i Estland. Det var mange som hadde problemer og til og med en løper som Kasper Fosser var nær ved å bli slått ut etter noen bom i herreheatet.

Andrine har vært slått ut med forkjølelse og corona etter VM i Danmark og kom seg så vidt det var i normal trening før EM.

På langdistansen på tordag var det merkbart at Andrine ikke hadde toppformen inne. Etter å ha ledet etter første 1/3 ble det tungt inn og med det kom også bommene. Langdistansen var preget av en løyperleggerskandale hvor løperne krysset to store elver underveis som løypelegger trodde var forbudt, men som viste seg å være helt lovlig.

Mellomdistansefinalen to dager senere ble heller ingen opptur med mange bom underveis.

Men stafetten på søndag ble det endelig medalje. Andrine gikk ut som nummer seks i en større gruppe som på papiret kjempet om 4. plassen. Andrine løp stabilt og bra selv om hun hadde ulik gafling fra resten av gruppa. På passering hadde hun og sveitsiske Simona Aebersold fått en luke til resten, men Simona virket å være hakket sterkere enn Andrine.

Men på siste gafling hadde Andrine kort mens Simona hadde lang og på vei til nest siste var de to sammen. Det så ut til å bli en spurt men Simona gikk på en bom og Andrine kunne avgjøre til Norges fordel i mål. Dermed ble det bronse til det norske laget på EMs siste dag.

Andrine fortsetter på landslagssamling i Sveits som forberedelse til neste års VM før det er klart for NM her hjemme i midten av september.