Andy Cap 2022

15. June 2022 - Mathias Benjaminsen

Årets klubbmesterskap ble avgjort på Arenaen med knepen seier for Elias, rett før Torbjørn. Didrik som var fjorårs-toer måtte da til takke med tredje. Løypelegger Steinar hadde lagt en heftig løype rundt Røverkollen med start på Romstjern.

Som vanlig på Andy Cap var det knyttet stor spenning til hvem som kunne holde unna og hvem som kunne ta igjen hvem. Først ut i år var John Thomas Petersen i H75, men selv om han startet 25 minutter før H21 kunne han ikke holde unna helt inn denne gangen.

Elias orienterte bra fra siste starttid og etter litt slurv fra H17-18 gjengen som startet fire minutter foran var han og resten av H21 kun ett minutt bak på førstepost. Og på fjerdepost kom de to gruppene sammen.

Nå var det bare en stor gruppe igjen foran med H50-55 og Boye i H13-14 som kunne være en trussel for seieren. I hardkjøret med å ta igjen gruppa foran sprakk gruppene mer og mer opp og til slutt var det bare Elias, Didrik, Torbjørn og Eskil som klarte å holde følge.

I gruppa foran vekslet det på hvem som ledet. Svein løp lenge bra men fikk to små bom mot slutten, Boye orienterte også bra, men kunne ikke holde unna for løpsfarta til den store gruppa bak. På syvendepost var teten samla og der delte gruppa seg. Torbjørn som hadde ligget bak på stålet frem til nå tok et lurt venstreveivalg til åttende og kom dit rett før Elias og Didrik.

Men Elias slet seg forbi i klatringen opp til nest siste post og med sterke bein fra brua og ned på Arenaen kunne han ta hjem seieren for andre gang på fire år. Torbjørn holdt unna for Didrik på slutten og kunne si seg fornøyd med den ikke fullt så forsmedelige andreplassen, siden vinneren må arrangere neste år.

Eskil løp inn til fjerdeplass kun 10 sekunder bak Elias. Før Boye og Steinar E delte femteplassen i klynga bak. Tett etterfulgt av Arne, Svein og Halvard.

Mathias V rundet av med tiendeplass i gruppe tre, med Håkon elleve sekunder bak. Håkon som selv påsto at han sklei i oppløpet og tapte tiendeplassen der. Etter å ha sett tidene og GPSen stiller undertegnede seg tvilende til at dette var avgjørende i kampen om tiendeplassen.

Etter løpet var det selvfølgelig saft og pølser til alle i mål. Nå gjør en liten gjeng seg klar til å dra til Jukola i helgen, mens resten venter på o-festivalen om halvannen uke.

Alle resultater finner du i Eventor: https://eventor.orientering.no/Events/Show/16842
Husk å legge inn GPS spor i Livelox: https://www.livelox.com/Viewer?courseId=385246

Trikset for å se hvordan løpet utviklet seg med tanke på jaktstarten er å slå sammen klassene.

Også velge “Individuell start” for å spille av alle på klokkeslett i stedet for løpstid (fellesstart).