Boye og Andrine i aksjon i Sverige

30. May 2022 - Mathias Benjaminsen

I helgen var det verdenscup i orientering i Borås hvor Andrine var på pallen i knockout sprint. I tillegg var det Unionsmatchen i Gøteborg hvor Boye var med.

Langhelgen startet med individuell sprint på torsdag. Andrine fikk ikke helt flyten og det ble noen dårlige veivalg og en liten bom. Til slutt ble hun nummer 17, ca 1:40 bak vinneren Tove Alexandersson. Dermed måtte det en mental snuoperasjon til før knockout sprinten på lørdag.

Lørdagen var det også individuell langdistanse på Unionsmatchen i Gøteborg. Her var Boye tatt ut i til å representere kretsen i klassen H14 etter strålende løping i Norge hele våren.

Unionsmatchen er en kretskamp for 13-16 åringer mellom de svenske distriktene Halland-Skåne, Göteborg, Bohuslän-Dal, Västergötland og de norske kretsene Buskerud, Østfold, Akershus og Oslo, Mjøs-O.

Boye ble nummer 10 på lørdagens langdistanse og andre beste norske i H14 klassen. Selv med et bra løp ble det vanskelig å slå svenskene på hjemmebane.

Etter konkurransen var alle ungdommene publikum på knockout sprinten i Borås, en liten times kjøretur fra Gøteborg.

På knockout sprinten var Andrine klar for å reise kjerringa etter torsdagens løp. Knockout sprinten er en intens dag, med prolog, kvartfinaler, semifinaler og finale.

Andrine kom seg greit videre fra prologen og vant sitt heat i kvartfinalen. Semifinalene ble sendt på NRK og vi kunne se at Andrine kjempet en hard kamp for å komme seg videre. Hun kvalifiserte seg som andremann etter å ha spurtet ned sveitsiske Elena Roos.

Finalen var fullstappet med favoritter og det ble en spennende finale. Halvveis ut i løpet fikk briten Megan Carter Davies en luke med et meget bra veivalg. Den var det bare svenske Tove Alexandersson som klarte å tette. Dermed ble det å kjempe om tredjeplassen for Andrine.

Og det klarte hun, men ikke uten dramatikk. Ved en av de siste postene kom hun borti beinet til det svenske stjerneskuddet Hanna Lundberg hvor svensken gikk i bakken. Dermed ble det en tredjeplass med en liten bismak, selv om uhell kan skje alle i en så tett duell som sprint er.

Søndagen var det stafett for både Boye og Andrine, en i Unionsmatchen og en i verdenscuppen. For Boye sin del ble det 22. plass på Akershus og Oslos andrelag. Han løp en fin andreetappe og løp opp 10 plasser.

Andrine skulle løpe ankeretappen for Norge i verdenscuppen. Etter tre etapper lå Norge på 4. plass med 20 sekunder opp til pallen med en liten gruppe jagende rett bak. Andrine gjorde et meget stabilt løp men klarte aldri å hente luka opp til tetlagene. Noe som uansett ville vært veldig spektakulært på dette nivået.

Hun kunne til slutt løpe Norge inn på 4. plass i løpet, men siden Sverige hadde to lag foran, men kun et lag teller i verdenscupen og ble Norge nummer 3. i konkurransen.

Nå er det en måned til sprint-VM i Danmark og siste finpussen skal legges på formen før det. Vi gleder oss!