Andrine kåret til Årets idrettsutøver i Groruddalen

3. March 2022 - Mathias Benjaminsen

På onsdag ble Andrine kåret til Årets idrettsutøver i Groruddalen. Selv var hun på landslagssamling i Portugal og kunne dessverre ikke ta i mot prisen selv. Det er Akers Avis som står bak kåringen som har tradisjoner helt tilbake til 1959.

– Det er veldig stas! Veldig artig å skrives inn i en lang og solid idrettstradisjon i Groruddalen, sa Andrine.

Andrine fikk prisen etter en flott sesong som må kunne kalles et skikkelig internasjonalt gjennombrudd. I VM ble det to sølv og en bronse i tillegg til to bronse på EM og diverse pall- og podieplasser i WC gjennom hele året.

Det bor omtrent 140 000 personer i Groruddalen og med det kommer det også mange talentfulle idrettsutøvere fordelt på mange idretter. Tidligere vinnere inkluderer olympisk mester Øystein Pettersen og olympisk bronsemedalje Stig-André Berge, VM-medaljører som hopper Vegard Opaas og friidrettsutøver Steinar Hoen og i fjor var det hockeystjerne Mats Rosseli Olsen som spiller i den svensk eliteserien som vant.

Sist gang en orienteringsløper vant prisen var i 1992 da Vidar fikk prisen for andre gang, første gang i 1986. Torill Hallan vant prisen i 1979 og Rune Helland vant i 1976 begge etter solide resultater i o-løypa men også på skiorientering og langrenn. Stein-Erik Hammerqvist er også et kjent navn i orienteringskretser. Han vant i 1964, da for sin innsats på friidrettsbanen.

Dermed føyer Andrine seg inn i en lang rekke idrettshelter fra Groruddalen.

Vi gratulerer og ønsker lykke til med 2022 sesongen som er rett rundt hjørnet!

Du kan lese mer om saken på Akers Avis sine hjemmesider: https://groruddalen.no/sport/orienteringskometen-og-greis-hallbyggerne-vant/19.29759