O-susen avsluttet sesongen

18. November 2021 - Mathias Benjaminsen

For tre uker siden feiret vi O-susen, vår tradisjonelle klubbfest hvor vei feirer oss selv og de gode prestasjonene gjennom året. Det ble delt ut Sportsjefens pris, VIP-pokalen og heder av diverse ildsjeler. I tillegg ble Andrine hedrett for sine flotte prestasjoner i EM og VM.

Under O-susen ble det tid for utdeling av hederspriser. I tillegg til blomster og kake, med eget bilde av Andrine Benjaminsen, fikk hun selvsagt stor applaus som klubbens største forbilde. I tillegg til alle medaljeløpene avsluttet hun sesongen med å avgjøre finalen i verdenscupen til Norges fordel. Dette var første gang Norge vant en internasjonal sprintstafett, og Andrine kjempet ned Sverige, Sveits og Storbritannia på den siste etappen.

En annen som fikk velfortjent applaus var 16-årige Jonathan Woodhouse. Han mottok Veteranklubbens innsatspokal for beste prestasjon blant de yngre. I sesongen ble han blant annet nummer fire på sprinten under Hovedløpet, som er uoffisielt NM for ungdom. 

Utenom bredde og toppidretten i klubben har også Lillo-o-dilten hadde to rekordår på rad i 2020 og 2021. Hvor over 2-3000 har deltatt på dette begge årene. 

Også Stolpejakten i Groruddalen har nådd nye høyder. Med over over 10.000 deltakere i 2020, og en videre økning til hele 12.600 deltakere i 2021. 

Det er også viktig å feire et vårt flotte NM i nattorientering fra Arenaen. I tillegg til NM var det også løp for alle med Gromløpet dagen derpå.

Det ble et fantastisk arrangement med over 800 starter på de to dagene. Natt-NM med over 200 deltakere en fredagskveld i september var et råkult arrangement.

Vi feiret også 40 årsjubeleum for Gromløpet som startet i SF Grei og Romsås IL, derav navnet Gr(ei)rom(sås)løpet. I 1981 tok ildsjelene Harry Bergseter, Berit Holm Olsen og Dag Fosberg fra Romsås, samt Egil Sønsterudbråten og Ole Sannes fra SF Grei, initiativ til å starte Gromløpet sammen med andre klubbmedlemmer. Dette har siden blitt arrangert i alle år, men av Lillomarka O-lag siden 1986.

Ole Sannes, en av stifterne av Gromløpet, var også til stede på festen og mottok velfortjent applaus. Han har vært en ildsjel i både SF Grei og Lillomarka i flere mannsaldere. 89-åringen har lagt o-skoene på hylla, men trener fortsatt ukentlig på Sats.

Kvelden i det nye klubbhuset i Lillomarka Arena ble en flott sosial tilstelning regissert av miljøkomiteens leder Elin Brekke. Det var middag, kaker, premieutdelinger, kahoot – og et eksotisk innslag med profesjonell danser som gav klubbens ukoordinerte stifinnere en times leksjon i linedance. En flott markering av halvannet år med sosial begrensning.