Dobbel bronse til Andrine i EM

18. May 2021 - Mathias Benjaminsen

I helgen var det igjen klart for mesterskap i orientering etter en nesten halvannet år lang corona pause. Andrine tok bronse på sprintstafetten hvor hun løp siste etappe for Norge. To dager etter tok hun en ny bronse i finalen på knockout sprinten. På EM’s siste dag ble det også podium med en sjetteplass på den individuelle sprinten.

EM sprint ble arrangert i byen Neuchâtel som ligger langs sjøen med samme navn, ikke langt unna Lausanne i Sveits.

Dette var den første internasjonale konkurransen siden alt stengte ned i mars i fjor. For mange toppidrettsutøvere så har dette vært en mulighet til å få kontinuitet i treninga og en betydelig lengre oppkjøringsperiode enn vanlig.

Samtidig var det nok mange som klødde i beina etter å få konkurrere på det høyeste nivået igjen.

Dette gjaldt selvfølgelig for Andrine også; tidligere i våres løp hun dansk mesterskap i terrengløp hvor hun ble nummer to. I tillegg til en rekke gode tester både på i skogen og på veien lå alt til rette for å slå fra seg på EM.

Sprintstafetten

EM startet med sprintstafett på torsdag. Her løp Andrine på lag med Victoria Hæstad Bjørnstad, Eskil Kinneberg og Kasper Fosser.

Andrine ble sendt ut på tredjeplass og holdt den inn og kunne dermed løpe Norge inn til bronse i sprintstafetten.

Direkte link til NRK sendingen og Andrine sin etappe: https://tv.nrk.no/se?v=MSPO31250121&t=3230s

Dagen etter var det en kort dag med kvalifisering til knockout sprinten. Her kvalifiserte Andrine seg lett med beste tid i sitt heat.

Knockout sprint

Lørdagen var det klart for finalene i knockout sprinten. Her skulle det løpes kvartfinaler, semifinaler og finale på omtrent 7-8 minutters løpstid, hvor de to beste går videre på hvert utslag.

Andrine vant sine kvart- og semifinale heat og var dermed klar for finalen. Her var det hard kamp, hovedsaklig fra Tove Alexandersson fra Sverige og Simona Aebersold fra Sveits.

Det ble en tøff finale hvor Andrine tok kommandoen fra start og ledet gruppa lenge, uheldigvis valgte hun et litt dårligere veivalg rett før passering og tapte det lille forspranget hun hadde opparbeidet seg.

På en løpspreget sisterunde var det vanskelig å gjøre noe med Tove og Simona som tok gull og sølv. Mens Andrine kunne løpe inn til en fin fin bronse.

På NRK kan du se hele sendingen og her er en direktelink til finalen: https://tv.nrk.no/se?v=MSPO31250221&t=6001s

Individuell sprint

På EMs siste dag var det sprint individuell start. Det var en lang løpsdag med starttider fra 11 om morgenen til 15 på ettermiddagen. Andrine startet sent og løp inn til ledelse med et løp som så solid ut.

Men det viste seg etterhvert at på tross av ledelsen hadde hun tatt et dårlig veivalg tidlig hvor hun hadde tapt ca 25 sekunder. Til slutt holdt det til en sjetteplass etter en veldig tøff løpshelg med mye konkurranser.

Nå venter litt hvile før det er klart for samling i VM-landet Tsjekkia. VM starter 3. juli og det skal løpes både i skogen og på gate. VM blir også sendt på NRK, så det er bare å glede seg.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Andrine Benjaminsen (@andrineben)

På NRK sine web-TV sider kan du se alle sendingene fra EM om igjen: https://tv.nrk.no/se?s=orientering

Alle foto: Remy Steinegger