Sprinthelg med to gull til Andrine

28. September 2020 - Mathias Benjaminsen

En kort men intensiv NM-sesong ble avsluttet i helgen med sprint i Haugesund. Andrine beviste nok en gang at hun er årets NM dronning med seier på begge de individuelle NMene i helgen, NM sprint og NM knockout sprint. I tillegg ble det 11. plass på sprintstafetten på søndag.

På grunn av corona har det vært en kort men intensiv sesong for juniorene og seniorene i klubben. De siste fem ukene har det vært arrangert åtte NM distanser, fra ultralang på Lier til sprint i Haugesund.

Selv om NM sprint var flyttet fra våren til høsten holdt været seg bra under hele helgen, etter en litt kjølig start på sprinten på fredag ble det sol og varmt vær på både lørdag og søndag.

Vi ankom Haugesund torsdag kveld og allerede fredag morgen var det sprint. For seniorene ble det en lang dag med karantene fra 11 til 16

the Malaysian culture, this consensus does not attempt to How long does cialis take to work? his nitrate before sildenafil is.

. Denne karantenen var ikke for corona symptomer, men for at løperne ikke skal kunne tilegne seg informasjon fra tidligere startende juniorer. Løpet var dratt ut i tid for å fasilitere for corona begrensninger av antall personer på samlingsplass til en hver tid.

Sprinten startet ute på Hasseløy, nordvest for sentrum før løypene gikk tilbake mot Rådhusparken på andre siden av sentrum.

Løperne ble kastet rett i det med krevende orientering fra første skritt, før løypene åpnet seg opp med lenger veivalgstrekk i sentrum.

Juniorene fikk det ikke helt til å stemme på sprinten, Mathias Vold var beste på 22. plass.

Andrine var derimot i bra slag, og foruten de to første postene ledet hun hele veien. I mål vant hun med over et minutt, noe som må sies å være god margin i sprintsammenheng.

Under kan du se løypa til Andrine, klikk på kartet for større bilde.

Andrine har satset litt ekstra på sprint denne sesongen på grunn av sprint VM i Danmark. På grunn av corona ble VM aldri noe av, men det er tydelig at Andrine har forbedret sprintferdighetene sine ytterligere dette året. I tillegg er det mye forberedelse som ligger bak inn mot NM, studering av gamle sprintkart, Google Street View og satelittbilder av løpsområdet.

På lørdagen var det knockout sprint på programmet. Løypene i knockout sprint er noe kortere med vinnertid på ca 8-10 minutter. Man starter med en enkeltstart prolog hvor de 18 beste går videre til tre semifinaleheat og derfra går de to beste videre til finale, begge med fellesstart.

Andrine, Netta og Elias kvalifiserte seg til finale med Mathias V kun 26 sekunder fra å gå videre.

For Netta og Elias stoppet moroa i semifinalen. Mens Andrine kvalifiserte seg greit videre til finalen.

I finalen var feltet lenge samlet, men sprakk litt opp før passering. Andrine havnet også litt bak på grunn av en dårlig stempling på posten før passering. Men hun jaget det inn igjen og på langstrekket til siste post var det ingen som kunne matche hun.

Dermed ble det helgens andre gull til Andrine som nå er regjerende mester på alle individuelle distanser utenom mellomdistanse.

Helgen avsluttet med sprintstafett fra Rådhusparken. Vi hadde to lag, hvor Netta løp første etappe på førstelaget. Før start var fokus å komme gjennom stafetten på en kontrollert måte. Det er mye som kan gå galt i en sprintstafett med mye stress og mange løpere rundt seg, man må sjekke koder, ta poster i riktig rekkefølge og sjekke at man får stempling på alle poster.

Netta løste sakene sine bra og vekslet som nummer 22, ca 40 sekunder bak lederen. Absolutt godkjent som førsteårs junior mot drevne seniorløpere.

Elias og Mathias V leverte begge gode etapper etter en tung løpshelg. Elias tok in to plasser og Mathias holdt plassen.

Andrine fløyt igjennom på siste etappe og leverte beste etappetid. Førstelaget kunne løpe i mål til en 11. plass til slutt. Det er tangering av fjorårets resultat, men da ledet vi etter første etappe.

Andrelaget kom seg til slutt igjennom, men signerte lista. Fortsatt bedre enn de som disket 😉

Etter løpet var det god tid til flyet gikk og det ble tid til litt sightseeing i byen og avslapping på restaurant.

Med det er elitesesongen over for i år, men det er fortsatt mange fine løp igjen. Vi anbefaler spesielt Gromløpet – Lillomarka Nord/Sør 10. oktober, påmelding i Eventor: https://eventor.orientering.no/Events/Show/12436