Lillomarka Nord/Sør 2019

13. October 2019 - Mathias Benjaminsen


På lørdag var det mange spreke bein som fant veien igjennom Lillomarka. Årets løp startet på Snippen og passerte igjennom Sandermosen før løperne kom seg ordentlig inn i hjertet av Lillomarka. Det var litt tåke på morgenen men utover dagen tittet solen frem. Etter henholdsvis 10 og 15 kilometer kom løperne i mål på Lillomarka Arena. I bunn av saken finner du 40 bilder fra dagen tatt av løypelegger JensO.

I 15 kilometer for herrer var det en hard kamp mellom to juniorer med Elias Skjolden Sørensen fra Lillomarka og Sander Arntzen fra Asker. Gutta tok mye ulike veivalg men kom stadig sammen inn i postene. Avgjørelsen kom på vei til niende post hvor gutta delte seg på vei rundt Nordre Langvann og Sander fikk en liten luke som han holdt inn. I mål vant Sander med 2:30 foran Elias. Etter det var det 15 minutter ned til Eirik Jansson Haverstad på tredjeplass.

26 stykker fullførte årets 15 kilometeren hvor Henrik Sivertsgård brakte inn baktroppen på 4:25. Solid gjennomført i en tøff løypa.

Damenes 15 kilometer var litt lett besatt, men Anna Ulvensøen fra Nydalen løp inn til sier på 2:24.

På den kortere 10 kilometeren var det et tøft oppgjør mellom Steinar Eastwood fra Lillomarka og Kenneth Buch fra Nydalen. De fulgte hverandre som skygger, men i mål trakk Steinar det lengste strået på tross av en liten sving rett før mål. Jan Tore Henriksen fra Norges Bank var kun 6 minutter bak etter å ha fått en luke etter bålposten.

For damene var det et junioroppgjør mellom Vilde Margrethe Sæbbø fra Stavanger og Alva Marika Niklasson fra Kolbotn og Skimt. Vilde fikk en luke allerede på vei til 3. post. Alva knappet innpå underveis, men klarte ikke ta igjen de 3 minuttene fra tidlig i løpet. Dermed vant Vilde med 1:40 i mål. Tone Aamli Sundtjønn fra Lillomarka ble nummer tre etter en tett duell med Heidi Tronbøl fra Fet.

På tross av mange tette dueller og slitne bein var fokus i dag å nyte turen igjennom et høstkledd Lillomarka. Som vanlig leverte JensO topp løyper i nydelig terreng. Takk også til Arne for hjelp på bålposten og Vidar og Steinar med start og mål, samt alle små og store hjelpere rundt om kring.

Resultater finner du på Eventor!

GPS og løype på Livelox.