Niendeplass på NM jr stafett

1. October 2019 - Mathias Benjaminsen


Litt forsinket kommer det her en oppsummering av løpene for snart halvannen uke siden. Da var vi i Verdal for å løpe NM utslagssprint og NM jr stafett, samt en norgescup sprint.

Helgen startet allerede på fredag med en hektisk dag med flygning til Værnes, kjøring til Verdal og sprint på ettermiddagen
. Det var en rask sprint i Verdal sentrum, i noen eldre boligfelt og nyere sentrumsbebyggelse. Det avgjørende strekket på sprinten for mange var en bropassering. Ser du raskeste veivalg her (10-11):

Jens og Netta var best på sprinten, begge med 14. plass.

Dagen etter løp vi det første NM i utslagssprint. Utslagssprint er en langtekkelig affære med kvalifisering, semifinale og finale. Kvalifiseringen var på morgenen hvor de 30 beste gikk til finalen. Uheldig vis var ikke deltagelsen så stor og det var flere klasser hvor alle startende gikk til semifinale. Alle Lillomarkingene klarte uansett å kvalifisere seg, men i semifinalen var det stopp.

Fra semifinalen gikk nemlig kun de tre beste (av 10 i hver semifinale) videre pluss en “lucky looser” som gikk videre på tid.

Vi bodde på Stiklestad hotell og dermed ble det tid for litt kultur på kvelden som alltid. Stiklestad er jo kjent for Slaget på Stiklestad i 1030 hvor Olav den hellige falt, samt Stiklestad spelet som settes opp hvert år for å gjenfortelle hendelsene der rundt 1000 år siden.

Søndag morgen var det klart for helgens høydepunkt med NM jr stafett. Her hadde vi to herrelag og et damelag. Det var en ganske kald og frisk morgen på Verdal motorsportssenter. Terrenget var skikkelig trønderterreng med myrer, hogst og tung granskog. Deler av terrenget var også veldig vått etter regn den siste uka.

Herrene startet først med Jens og Kristian som våre representanter. Jens tok komandoen fra start og lå helt oppe å ledet feltet frem mot passering, der ble det en liten krok, men i mål var han bare 50 sekunder bak på en 5. plass.

På andreetappe løp Eirik ut med teten, han løp bra men fikk to små sleiver som kostet. I mål var vi nå nr 12, 10 min bak teten.

Elias avsluttet som han etterhvert har fått for vane å gjøre på de store stafettene. Han holdt unna for Selveste Kasper Fosser og Einar Melsom og kunne løpet laget inn til niende plass i mål.

Andrelaget lå etterhvert litt bak og ble desværre disket til slutt.

Litt senere på dagen løp jentene sin stafett. Mathilde løp første og vekslet som nr 13

Almost generic viagra alpha-adrenergic blocking agent with both central and.

. Netta løp en veldig bra etappe på andre etappe og tok inn fire plasser og vekslet over til Ingrid på niende plass.

Ingrid fikk en tung oppgave på slutten mot sterke sisteårsjuniorer. Alike vell ledet hun an sin gruppe på sisterunden, men tok desværre et dårlig veivalg til sistepost. Dermed ble det 14. plass til slutt.