Kongepokal og to gull til Andrine under NM uka

16. September 2019 - Mathias Benjaminsen

Andrine sikret seg sin første kongepokal på langdistansen under NM uka i Tønsberg. Andrine tok like så greit også gull på mellomdistansen hvor hun vant med over to minutter.

I helgen var det NM uke i Tønsberg, Norges eldste by forøvrig. Årets NM var todelt med langdistanse og stafett på Skrim fjellet litt nord for Hvittingfoss, mens mellomdistansen med kvalifisering var nede på Tjøme utenfor Tønsberg.

NM startet med langdistanse på torsdag hvor det som nevnt var satt opp kongepokal for senior i år. Kongepokalen i orientering roterer mellom langdistanse, mellomdistanse, sprint og ski-o langdistanse. Kongepokalen, eller Hans Majestet Kongens Pokal som den egentlig heter, er et trofe som deles ut i de fleste av idrettene som er medlem av Norges Idrettsforbund
. Den første Kongepokalen ble delt ut av Kong Oscar II på Husebyrennene i 1879.

Terrenget på Skrim er et nydelig lavfjells-terreng med åpen skog, men tung lyng og en del stein. Andrine åpnet bra men tok ikke ledelsen før etter en times løping når Byåsens Ingeborg Eide gikk på en lei bom. Det ble likevel en kamp til døra med Nydalens Anne Margrethe Hausken Nordberg som hadde hatt en tidlig bom, men som virkelig hadde fått opp farten etter det.

Men det holdt helt inn for Andrine og det ble seier med 3 (!) sekunder, gull og kongepokal på sin første NM lang seier. Dette er faktisk ikke Lillomarka sin første kongepokal. Jorunn Teigen vant nemlig kongepokalen i 1989, kun få kilometer lenger sør i Lardal.

Ingrid debuterte på NM langdistansen i D17-18, hun ble nummer 15. Jens var best av juniorgutta og ble nummer 15. i H19-20.

Her kan du se GPS fra den spennende avslutningen i D21.

På fredagen var det kvalifisering til mellomdistansen for seniorene på Tjøme
. Her rasket både Andrine og Charlotte til seg heat seier i D21. Kvelden ble avsluttet på Indisk, som også var Andrines seiersmat før langdistansen.

Lørdag morgen kom resten av juniorene til Tjøme og det var klart for NM mellomdistanse
. Her ble det en maktdemonstrasjon fra Andrine som både orienterte bra og løp fort fra start. Til slutt var det to minutter ned til nestemann. Kanskje er det Indisk som er oppskriften på seier.

Her kan du se GPS fra D21 mellomdistansen.

For juniorene ble det litt tyngre i det krevende terrenget på Tjøme
. Ingrid var best med 18. plass og Jens på 20

never or viagra generic It is noteworthy that erectile dysfunction might not be the.

. plass.

NM avsluttes som vanlig med stafett på søndagen. Her ble det ingen toppresultater for Lillomarka. Førstelaget for herrene ble til slutt nummer 34. med en bra sisteetappe av Jens.

Resultater NM langdistanse
Resultater NM mellomdistanse
Resultater NM stafett