Med Vy til JWOC uttak

2. June 2019 - Mathias Benjaminsen

I helgen var vi en liten gjeng som var i Røros og løp junior VM uttak i Nord-Østerdalen. Dette blir ikke en historie om spesielt gode plasseringer eller prestasjoner, selv om det var noen av dem også, men heller en erindring om reising med tog på o-løp.

På papiret var planen klar, tog fra Oslo S torsdag ettermiddag via Hamar før vi byttet til regiontoget til Røros
. Hjem søndag ettermiddag også via Hamar og rake veien til Oslo S.

Uten bil i Røros hadde vi belaget oss på litt hjelp fra arrangøren og andre klubber som bodde i nærheten. Stor tak til Vang OL, Hamar, Raumar OL, Røros og Os OL for hjelp med kjøringa 🙂

Vi ankom Røros torsdag kveld etter en meget fin reise opp med tog. Vi hadde også gangavstand til hotellet og fikk innrettet oss på kvelden.

Junior VM uttak består av sprint, lang og mellom og siden sprinten på fredagen ikke var før på kvelden fikk vi en rolig løpetur på morgenen etterfulgt av litt avslapping

.

Sprinten gikk i bakgårdene og smugene i den gamle bebyggelsen på Røros. Det var en krevende løype på kryss og tvers av de historiske gatene i sentrum med mål på enverdige Røros hotell.

Mens løperen koste seg i løypa var det en kald affære for undertegnede og Karoline som var støtteapparat i målområdet
. Det seg at vinteren ikke hadde sluppet helt taket enda. Overskyet og nordavind var i sterk kontrast til fjorårets uttaksløp på Kongsberg hvor solen stekte.

Etter en pizza i byen fikk vi koordinert kjøring til dagen etter, og alt var duket for en fin langdistanse i Os.

Selv om junior VM i år går i Danmark er Norges mest relevante terreng i Os i Nord Østerdalen. Her er det et heftig ravineterreng formet av isbreene for 10 000 år siden. Løperne fikk bryne seg på 11 km med tøffe stigninger og lure veivalg.

I mål var Elias best av våre med 37. plass. Mathias løp også bra selv om det var et stykke opp til teten, han ble nummer 63 av 91 fullførende.

På kvelden var det tid for en ny pizza, denne gangen med reinsdyrkjøtt fra viddene rundt Røros. Før vi avsluttet kvelden med Champions League finale, til glede for noen og skuffelse for andre.

Søndag ble startet med litt logistiske utfordringer, men etter å ha fikset disse og alle kom seg på løpene ble det en bra dag.

Elias var igjen best av våre med en fin 25. plass kun 4:30 bak vinneren. Mathias viste igjen at trening hjelper og plasserte seg ca midt på lista med mange eldre juniorer bak seg.

Etter løpet fikk vi dusje og slappe av på hotellet før vi begynte reisen hjemover.

Og i denne delen av historien så begynner glansbildet å slå sprekker. Først viste toget som skulle gå fra Røros seg å mangle besetning

relative safety. Alprostadil is widely approved worldwidecardiovascular disease cialis online.

. Etter å ha ventet 20 minutter på å få på plass en litt små grinete konduktør kunne vi endelig sette av fra Røros.

På veien ble det noen stopp men fra Elverum var det buss for tog. Denne hindringen viste vi om, men etter forsinkelsen fra Røros var vi nå på hæla for å rekke vårt originale tog fra Hamar. Etter mye om og men; varmt tog, varm buss, kom vi oss til Hamar akkurat for sent for å nå originaltoget vårt.

Neste tog var også litt forsinket, for ikke å snakke om veldig fullt siden det kom helt fra Trondheim. I skrivende stund passerte vi akkurat Gardermoen og suser inn mot Oslo S med ankomst 22:22.

Konklusjonen er at tog er bra så lenge det er tidsnok, men vi trenger litt mer frihet, så fra nå av blir det nok bil på løp i Nord-Østerdalen. Vy snakkes!

Det skal nevnes at Kristian var den eneste som hadde en beste strekktid i løpet av helgen.