Lillodiltdagen

26. May 2019 - Mathias Benjaminsen


Lillodilt-komiteen med hjelpere arrangerte Lillodilt-dagen fra klubbhytta søndag 26/5
. Vi fikk mange besøkende og delte ut over 110 kart i tillegg til at mange diltere lastet ned kartet fra nettet og ikke brukte papirutgaven.

I anledning Lillodiltens 50-årsjubileum i år kom noen av dem som startet opp Lillodilten og kastet lys over arrangementet. En glad bukett finner dere på bildet over
. Bjørn Larsson (94) var en av initiativtakerne i 1969 når vår egen turorientering ble startet i regi av Grorud IL
. I mange år hadde Bjørn et stort ansvar med å tilrettelegge for en av de flotteste tur-aktivitetene i Groruddalen. Inntektene fra salg av Lill-o-dilt-konvolutter var, og er fortsatt, et betydelig bidrag til driften av Lillomarka O-lag. Det er ikke få dugnadstimer opp gjennom årene Bjørn har lagt ned i postutsetting, maling og pussing av metallplatene som ble brukt i titalls år, samt forberedelser med innhenting av all informasjon og kart som lages i forbindelse med dilten. Sammen med kona Grete, søster Grethe og Torstein Bjerke var de på plass for å bli intervjuet av Akers Avis Groruddalen i forbindelse med 50-års jubileet.

Torstein var en av initiativtakerne til at Lillomarka o-lag skaffet seg Lill-o-stua som samlingspunkt i 1988, Det kommer en artikkel om det arbeidet som ble nedlagt med oppussing av Lill-o-stua her på websiden. Det gikk et tusentalls arbeidstimer fra en ivrig dugnadsgjeng frem til hytta sto klar til dugnadsfest 15. desember 1988.

Grethe passer på å rydde og stelle på Lill-o-stua den dag i dag. Hun er stadig innom og holder en hånd over den fine klubbhytta vår. Den tidligere veteran-verdensmesteren følger ivrig med på Lillomarka-resultater og holder seg fortsatt sprek selv også.

Dagens Lill-o-dilt komite ledet av Martin Granly kan med stolthet føre tradisjonen med dilten videre
. De gjør en fantastisk innsats for alle forventningsfulle deltakere år etter år, og ikke minst gir arbeidet et meget viktig bidrag til driften av Lillomarka O-lag.

Kaffe, vafler, saft, diplomer og premier til de minste gikk unna i vinden på tunet utenfor garasjen og Moelvenbrakka og mange hyggelige samtaler ble ført mellom glade diltere. 50-års jubileet ble markert med gratis bevertning i anledningen – noe som ble satt ekstra pris på

Rathermisinformation) viagra for sale.

.