1. May 2019 - Mathias Benjaminsen

Årets 10Mila gikk i Glimåkra helt sør i Sverige ikke langt fra Kristianstad på sør/øst kysten. Her er det veldig variert skog med alt fra bøkeskog og glissen granskog til tynningshogst og tette grøntfelt. Noen få hadde vært på pre-camp i naboterrenget i påsken og kunne melde at det var bare å unngå grønt for all kost.

Vi kjørte ned med buss fredag morgen, med lunsjstopp på Torp rett over grensen
. Litt senere på dagen ble det en liten trening og bading på Halmstad OK’s klubbhus. Etter seks timer i bussen kom vi endelig frem til overnattingsstedet vårt i Broby, åtte kilometer fra arena. Her var det gymsal-overnatting før det braket løs i Glimåkra dagen etter.

Ungdommene starter som vanlig først i 10Mila, og vi hadde to lag på start. Førstelaget med Netta, Vebjørn, Rasmus og Ingunn fullførte på 177 plass. De løp seg stadig oppover igjennom stafetten og Ingunn leverte en veldig bra siste etappe.

Andrelaget til ungdommene med Jonathan, Torbjørn, Håkon, Nov og Celine Poirot ble til slutt nummer 248.

Damenes førstelag hadde litt uflaks med skader rett før 10Mila, men klarte seg allikevel veldig bra. Kristina løp den første etappen, hun fikk en lei bom på første posten, men løp veldig bra etter det. På tross av det er det ikke lett å løpe seg opp med så mange gode løpere i front. Hun kunne veksle sveitsiske Anina Brunner ut på andre etappe på en 118. plass. Anina løp en veldig sterk etappe og tok inn hele 59 plasser. Det var også plassen hun vekslet over til Delphine som skulle ut på “långa dagen”.

Delphine har vært i veldig bra løpsform på friidrettsbanen i det siste og hadde ingen problemer med å komme seg igjennom den 9,5km lange midt etappen. En som derimot var ny på førstelaget i år var Maria som skulle løpe den tekniske fjerde etappen. Hun klarte seg veldig bra og kunne smile i mål etter å ha vekslet Charlotte ut på 54. plass på siste etappe. Charlotte har vært en del skadet i vinter, men i helgen var hun tilbake i slag og løp laget inn til 43. plass.

På andrelaget løp Oda første etappe og vekslet som nr 239. Siri løp veldig bra på andre etappe og tok inn over 70 plasser. Ingrid hadde en tøff oppgave på den lange tredje etappen, hun vekslet Netta ut på 180. plass. Netta, som også løp ungdomsstafetten, gjennomførte det andre løpet for dagen fint og sendte Dorthe ut på siste. Hun løp til slutt laget i mål til en 196. plass.

Førstelaget til herrene besto av en rutinert gjeng fra de siste årenes suksesser, en løper med historiske suksesser med Lillomarka og noen ferske førstelagsløpere. Peter hadde tatt over pinnen på første etappe fra Kris som er i USA på treningssamling. Det er en vanskelig akt å følge Kris sine resultater de seneste årene men Peter klarte seg fint og vekslet som nr 23, ca 1 minutt bak teten.

Allerede på andre etappe begynte feltet å slå sprekker, selv med bra løping fra Helmut var vi nå 7:10 bak lederen. Det viktigste på 10Mila er å henge med på de forskjellige togene på “långa natten”. Her er det noen klubber som har orienteringssterke løpere, såkalt lokførere, som kan dra lagene igjennom den ugaflede 4. etappen. Derfor var det viktig å komme med på et godt tog her.

Warti tok over på tredje etappen med et mål for øyet, nemlig å komme i kapp med noen av lagene som kunne bringe oss igjennom “långa natten” på en god måte. Han leverte varene og kunne sende Ali ut kun 20 sekunder bak kanskje den beste lokføreren, Oleksandr Kratov fra den finske klubben Koovee.

Det ble et skikkelig magadrag for å komme med, men etter første videopost kunne vi konstatere at Ali var på plass i långa natten toget. Det ble en veldig bra reise for han, Kratov trykket på og mot slutten av etappen hadde de tatt igjen alle andre lag. Dermed kunne Ali sende ut Steinar på en fjerdeplass på den femte etappen.

For tetlagene ble stafetten avgjort på den krevende femte og sjette etappene

needs and priorities will be significantly influenced by34 generic viagra online for sale.

. Steinar og undertegnede kom seg igjennom utenom litt basking i grøntområdene. Jens løp en veldig bra etappe og vekslet Joe ut på 33. plass etter den sjuende etappen.

Joe kom rett fra ferie i Paris og landet lørdag kveld klar til løp på morgenen. Det ble en hard overgang, men han kom seg igjennom med enda litt mer basking enn undertegnede. Han kunne sende ut den mest rutinerte løperen på førstelaget, Stein Arne Blomseth.

Stein var sist på førstelaget for 20 (+) år siden. Han kom inn som reserve, men var nok glad for det, det kuttet nemlig løypelengden hans fra andrelaget med nesten seks kilometer. Han vekslet over til Elias på siste etappe på 39. plass.

Det er alltid tøft å løpe siste etappe på 10Mila. Det var heler ingen “pojk-strekka” Elias skulle ut på i år med hele 14 kilometer i grapseterreng. Men han klarte seg bra og kunne lose laget inn til en 44. plass til slutt. Vi må si oss veldig fornøyd med det på tross av litt nedgang sammenlignet med tidligere år.

Andrelaget ble dessverre disket da en brikke forsvant i en myr etter et tryn på sjette etappe. Her var kanskje den største bragden Terje som løp långa natten (17,8km). Terje trener til maraton og sto distansen. Han fullførte på 3 timer 9 minutter og 3 sekunder, på tross av en skikkelig 30 minutters bom på siste runden.

Nå ser vi fremover mot Jukola om halvannen måned.