Andrine med sjetteplass i VM

14. August 2018 - Mathias Benjaminsen


Photo: Sara Hagström

Andrine løp inn til sjetteplass på langdistansen under VM i Latvia sist uke

. Norge ble også nummer fire på sprintstafetten hvor Andrine løp siste etappe og nummer fire på skogsstafetten hvor Andrine også løp siste.

Det var mange andre gode prestasjoner av våre seks andre VM løpere. Men aller først må vi nevne Gaute, tross klubb bytte, som endelig tok VM gull. Han løp første etappe på herrenes stafettlag etterfulgt av Eskil Kinneberg og Magne Dæhlie.

VM startet med sprint hvor Kris var vår beste med tiendeplass
. Ryktene sier at han havnet på kjøkkenet til en dame halvveis i løpet. Etter den strålende tredjeplassen fra EM var nok ikke dette noe han håpet på. Du kan lese hans VM blogg her. Peter ble nummer 27 og Kristina ble desværre disket.

Dagen etter var det sprintstafett. Norge ble som nevnt nummer fire til slutt, men klarte aldri å være med helt i toppen. Andrine løp en bra sisteetappe og passerte Russland helt på slutten
. Britene, med Kris og Peter på laget, ble til slutt nummer sju. Heller ikke dette var helt det de siktet på, men begge våre gutter leverte varene. Kris løp laget opp fra +39 sek til +4 sek, med dagens beste etappetid. Kristinas Hviterussland ble til slutt nummer 15 noe som virket å være et godt resultat for dem.

Det var et krevende terreng som møtte løperne i VMs første skogsdistanse, mellomdistansen. Andrine ble til slutt nummer ti, som absolutt er et bra resultat, men med litt småbom underveis ga det nok ikke en god ettersmak. Men det var flere som bommet. Tove Alexandersson, en av de absolutt løperne i verden la igjen rundt 15 minutter på tredje post og løp videre uten å finne den. Kristina ble til slutt nummer 41, Charlotte nummer 53 og Alasdair nummer 52.

Neste disiplin var stafett. Her løp Andrine som kjent Norge inn til fjerdeplass etter en litt uheldig start. På tross av gode etapper ble det litt for langt opp til de helt beste. Storbrittania var nok en gang med å kjempet i herreklassen slik de var under EM tidligere i år. Både Peter og Kris leverte kjempegode etapper og sendte anker Ralph Street ut som nummer to, de ble til slutt nummer seks. Delphine løp andre på det Franske laget og vekslet som nummer 14, men hadde ingen sisteetappeløper da hun hadde meldt forfall.

VM avsluttet med langdistanse. En skikkelig kraftprøve i raviner og tett skog. Andrine løp inn til sjetteplass og viste at hun har tatt enda et steg siden i fjor. På tross av en lei bom allerede på førstepost holdt hun hodet kaldt og løp godt der i fra og inn. Kristina startet tidlig og satt bemerkelsesverdige gode tider på meldepostene, men rett før passering ble det en skikkelig paralellfeil og topp ti plasseringen glapp. Charlotte løp også og ble til slutt nummer 28. Delphine som startet rett bak Kristina tok henne igjen og de to ble til slutt nummer 39 og 40.

Alt i alt var det et veldig spennende VM å følge med på med mange gode prestasjoner fra våre løpere. For de som har vært i klubben en stund var det heller ingen overraskelse at Gaute kunne levere på et slikt nivå og moro å se han virkelig ta steget opp et hakk.

Bilder tatt av Ane K. Sandstad, Mareks Galinovskis, Remy Steinegger og Sara Hagström.