Lillomarkas EM recap

18. May 2018 - Mathias Benjaminsen


Sist uke ble EM arrangert i sveitsiske Ticino/Lugano. Det endte med Kris sin først individuelle mesterskapsmedalje på sprint og Andrine sin første mesterskapsmedalje som senior på sprintstafetten.

Under finner du en liten oppsummering fra hver distanse på årets EM med klipp fra EM sendingene og bilder
.

Sprint

EM åpnet med sprint kvalifisering på søndag morgen. Det var våre britiske gutter Kris, Peter og Alasdair som skulle løpe sprinten. Alle gikk videre til finalen på kvelden.

I finalen tok Kris et stort steg med bronse. Et fantastisk resultat etter å ha hatt mange topp seks plasseringer de siste årene. Det var moro å se han endelig ta steget opp på pallen
. På hjemmesiden sin beskrev han løpet som bra, ikke fantastisk, men bra. Dermed er det mye mer å bygge på fremover og motivasjonen virker å være på topp for å ta steget helt opp på øverste trinn. Kanskje kommer muligheten allerede i VM til sommeren.

Du kan lese bloggen til Kris for et unikt innblikk i hva det betyr å ta bronse på EM. http://www.kristianjones.co.uk/european-breakthrough/

Alasdair ble til slutt nummer 22 og Peter var på plassen bak nummer 23.

Kris inn til mål.

Kris premieutdeling

Kris etter medaljeutdeling

Mellom kvalifisering

På torsdagen var det  kvalifisering til mellomdistansen hvor Andrine skulle løpe sitt første løp for mesterskapet. Hun gikk lett videre sammen med Charlotte og Alasdair.

Mellom finale

Det var høydramatisk i damenes finale på EM hvor sveitsiske Julia Gross ble utropt som vinner, men senere disket etter å ha hoppet over en post. Andrine kjempet lenge om femteplassen og tauet på gullvinneren Marika Teini (FIN) på slutten, men gikk på en liten bom og endte som nummer ni. Det er tangering av hennes beste individuelle plassering i mesterskap fra VM langdistanse i fjor.

Charlotte ble nummer 27 i dameklassen og Alasdair nummer 35 i herreklassen. Begge åpnet bra men fikk noen bommer i det krevende terrenget.

Sprintstafett

På sprintstafetten ble det også dramatisk mot slutten når Andrine knuste konkurrentene og kunne løpe inn til bronse på siste etappe. Hun gikk ut et stykke bak og kom inn på avslutningen med tre andre lag. Det var ville jubelscener som utspilte seg i målområdet da Andrine ble møtt av lagkameratene Sigrid Alexanderson, Trond Einar Moen Pedersli og Øystein Kvaal Østerbø som sammen tok bronse.

Det var også veldig god laginnsats av det britiske laget med Kris og Peter på de to midterste etappene. De vekslet britene ut på en klar tredjeplass på siste etappe, deres sisteetappeløper klarte altså ikke holde unna for Andrine og gjengen bak. De ble til slutt nummer seks.

Fight for pallplassen med Andrine

Stafett

På skogsstafetten var Andrine igjen ankerkvinne og lå i en gruppe som kjempet om bronsen. Mot slutten av løpet ble de tatt igjen av Danmark med Maja Alm og når Sverige på sølvplass gjorde en bom ble det plutselig vidåpent om pallplassene.

Andrine kjempet hele veien men var for sliten til å gi en real fight på slutten. Norge ble til slutt nummer fire rett bak Sverige og Danmark som spurtet om pallplassene.

Fight for bronsen

Delphine løp også sitt første løp i mesterskapet på stafetten. Hun løp bra lenge og lå rett bak teten på passering, men fikk en bom like etter passering og kom inn som nummer 15 rett foran Frankrikes førstelag.

Charlotte løp andre på det britiske andrelaget men hadde ikke en bra dag i skogen, de ble nummer 17 til slutt.

Litt senere på dagen skulle herrene løpe og Kris viste igjen gode stafett takter når han vekslet først for Storbritannia

long-standing partner little blue pill as papaverine, phentolamine or more recently alprostadil.

. Peter løp en veldig bra andre etappe og kunne sende ankermann Ralph Street ut som nummer tre, de ble til slutt nummer seks. Funfact; så langt i mesterskapet hadde Storbritannia hatt en løper eller et lag topp seks i alle øvelsene på tvers av kjønn. Veldig sterk laginnsats.

Kris først inn

Langdistanse

EM avsluttet med en veldig tøff langdistanse. Andrine vaket topp 10 på starten men ble til slutt nummer 13.

Alasdair ble nummer 37 og Delphine nummer 41.

 

Alt i alt var det gøy å følge med på årets EM med så mye gode prestasjoner og masse spenning. Nå ser vi frem mot VM på det internasjonale scenen.

Du kan finne alle resultater fra årets EM på IOF Eventor.