Lillomarka VM-recap

11. July 2017 - Mathias Benjaminsen


Det var mange Lillomarkinger som var tatt ut for å representere sine nasjoner til å løpe VM. Her kommer en recap fra årets VM. I bunnen finner du oversikt over alle løperne som har Lillomarka klubbmedlemskap.

Andrine og Gaute våre to lokale løperne som var tatt ut. Andrine på lang og mellom og Gaute på sprint, han var forøvrig reserve på mellom og stafett. Dette var Gautes fjerde VM, mens Andrine debuterte nå, i sitt andre år som seniorløper.

Sprint
Lillomarka hadde sju løpere på start i kvalifiseringen, seks av disse kvalifiserte seg til finalen.

Gaute Hallan Steiwer, Kris Jones, Peter Hodkinson, Kristina Yakubkina, Robert Merl og Felix Späth.

Av disse var det bare Felix som ikke kom til finalen. Kris sto også over finalen selv om han kom videre, en skade i leggen stoppet han og han sparte seg til sprintstafetten.

Peter Hodkinson var beste Lillomarking på sprinten med en 13. plass, meget god plassering av han. Gaute ble nummer 15, og var ikke helt fornøyd med det.

Sprintstafett
På sprintstafetten løp Kristina Yakubkina første etappe for Hviterussland. Kristina løp veldig bra og hang med i klynga rett bak teten. Hun vekslet som nummer syv, 20 sekunder bak. Det Hviterussiske laget ble til slutt 22.

Felix Späth løp andre etappe på det tyske laget. Han løp en stabil etappe og laget ble til slutt nummer 19.

Både Robert Merl og Kris Jones løp den tredje etappen for henholdsvis Østerrike og Storbritannia. Kris løp helt i teten og preget stafetten. Men en skikkelig bom i skogen på herrenes siste sløyfe satt laget litt tilbake. Britene ble til slutt nummer seks, men kunne kjempet helt i toppen om edelt metall uten bommen.

Østerrike ble til slutt nummer åtte etter en meget god stafett.

Langdistanse
Etter en hviledag var det klart for langdistansen og kongeøvelsen under årets VM. Fra lettløpte parker og bymiljø beveget løperne seg inn i jungelen. Tett skog og kjemping hele veien var oppskriften for å lykkes i de estiske skoger.

Her hadde Lillomarka tre løpere til start og alle var damer. Kristina Yakubkina startet først av Lillomarkingene, hun løp bra i starten mot verdens beste men fikk noen bom etter en fin åpning
. Hun ble til slutt nummer 45.

Charlotte Watson skulle løpe sitt første løp i VM på langdistansen. Hun representerer Storbritannia og virket å være i storform etter å ha løpt knallbra på Jukola et par uker i forveien.

Andrine var også i slag på langdistansen og til tross for et litt dårlig veivalg til første post, løp hun meget bra derfra og inn. Charlotte åpnet veldig bra og lå foran Andrine på første meldepost. Men etter litt småbom midt i løpet kom de to faktisk sammen før passering. Andrine hadde virkelig fått fart på beina og leverte en veldig bra midtre del av løpet. Til slutt ble det 25. plass på Charlotte og delt 9. på Andrine. Hun delte den plassen med lagvenninne Ida Marie Næss Bjøergul.

Mellomdistanse
Gutta var tilbake på mellomdistansen, briten Peter Hodkinson startet først av Lillomarkaløperne. Det var meget krevende mellomdistanseløype på årets VM. Mange som bommet, både stort og lite. Men Peter orienterte bra og stabilt. Han ble til slutt nummer 31.

Robert Merl løp også mellomdistansen, han ble nummer 20

coordinated with the primary physician managing, for How does cialis work? a minimum duration of three months is generally accepted.

. Noe han var godt fornøyd med tatt i betraktning en hofteskade som har hemmet ham kraftig den siste måneden.

Andrine fikk ikke til den mellomdistansen hun ønsket. Etter en bom på starten virket det som om hun hadde fått orden på orienteringen og farten var god, men etter passering ble det mange både små og store bommer. Til slutt ble hun nummer 37.

Stafett
Siste dag i VM hadde som alltid stafett på programmet. Felix Späth løp første for Tyrskland, han hang med teten et langt stykke men på en av de siste gaflingene ble det en bom og han tapte en del plasser, han vekslet som nummer 18. Felix løp forøvrig også første på Jukola, Lillomarka OL 2, hvor han også hang med teten nesten helt inn, på et tidspunkt var det dobbelt Lillomarka i tet på første etappe. Tyskland ble til slutt nummer 17.

Robert Merl løp siste for Østerrike. Robert gjorde et bra løp og kunne føre laget inn til 16. plass til slutt.

På damestafetten løp Kristina første etappe for Hviterussland. Hun hang med teten i starten, men krevende orientering gjorde at feltet ble splittet opp. Hun vekslet på en niende plass og laget ble til slutt nummer 23 etter mye problemer på andre etappe.

TLDR; Andrine løp veldig bra på langdistansen hvor hun ble nummer ni. Noe som er klubbrekord for Lillomarka på VMs skogsdistanser. Ellers var Lillomarkas løpere synlige på stafetten og leverer relativt gode løp for sine nasjonale lag.

Takk til WorldofO for bruk av bilder. Du kan se flere på Facebook siden deres.

Løperoversikt

Andrine Benjaminsen
Nasjon: Norge
Distanser: Lang og mellom


Gaute Hallan Steiwer
Nasjon: Norge
Distanse: Sprint (reserve mellom og stafett)


Kris Jones
Nasjon: Storbritannia
Distanse: Sprint og sprintstafett


Peter Hodkinson
Nasjon: Storbritannia
Distanse: Sprint og mellom


Charlotte Watson
Nasjon: Storbritannia
Distanse: Langdistanse


Kristina Yakubkina
Nasjon: Hviterussland
Distanse: Sprint og Sprintstafett


Robert Merl
Nasjon: Østerrike
Distanse: Sprint, sprintstafett, mellom og stafett


Felix Späth
Nasjon: Tyskland
Distanse: Sprint, sprintstafett og stafett