NM-sølv til Gaute og fjerdeplass på NM sprintstafett

6. June 2017 - Mathias Benjaminsen

I helgen var det NM sprint i Hamar. Gaute løp inn til en sterk andreplass på sprinten kun åtte sekunder unna seier og kongepokal. Dagen etter løp Delphine, Nicholas, Gaute og Andrine inn til fjerdeplass på NM sprintstafett.

Tidlig lørdag morgen ankom 14 Lillomarkinger en noe trang karantene for å løpe NM sprint kvalifisering. Løypene gikk i et åpent parkområde på Domkirkeodden i Hamar, før alle fikk et skikkelig langstrekk inn til arena og sentrum av Hamar.

Syv av Lillomarkingene kom seg videre til finalen som gikk senere på dagen, mens resten av deltagerene ble heiagjeng på arena
.

Juniorene startet først i finalen. Elias, Joar og Jens hadde kommet seg videre i H17-18. Joar gjorde det best, han ble til slutt nummer 15 og sikret seg med det premie. Elias løp også bra og var rett bak Joar, men disket desverre på en post hvor han ikke fikk registrering. Jens ble til slutt nummer 24, og var ikke videre fornøyd med løpet.

For publikummerne ble det et lite opphold før neste Lillomarking skulle løpe. Andrine var neste ut i D21. En tidlig bom gjorde muligens at pallen røyk, men etter bommen løp Andrine fortest av alle. Til slutt ble det en femteplass.

For H21 guttas del ble det god uttelling. Nicholas åpnet litt forsiktig, men satt opp farten underveis og løp til slutt inn til en syvende plass.

Gaute startet ikke langt etter og hang godt med teten på de tidlige målingene. Med en veldig god avslutning vippet han sekundene til sin favør å tok sølvet og sannsynlig vis en VM-plass på sprinten.

Dagen etter var det sprintstafett hvor Lillomarka hadde tre lag på start

• There is no evidence that currently licensed• Smoking generic viagra online for sale.

. Førstelaget stilte med ambisjoner om en topp fem plassering. Delphine kom rett fra eksamener i Paris til første etappe på stafetten
. Hun vekslet som nummer ti, 37 sekunder bak. Karoline på andrelaget var ikke langt bak på 26. plass
.

Guttene løper de to midterste etappene og brakte førstelaget inn i kampen om podiet. Nicholas løp en sterk andreetappe og vekslet på femteplass. Gaute hentet enda en plass og Andrine kunne gå ut som fjerde lag på siste etappe. Andrine startet veldig bra og fikk kjapt øyekontakt med tetlagene. Men en liten bom gjorde at avstanden ble for lang til slutt. På passering var det bare 10 sekunder opp til pallen, men det ble for tøft på slutten.

Førstelaget ble til slutt nummer fire.

På andrelaget fikk Joar tøft mot sterke seniorer på den andre etappen, men leverte fortsatt en solid etappe. Jens på tredjeetappe hadde omtrent samme tid og Maria løp til slutt laget inn på en 31. plass. Godt innenfor beste halvdel.

Tredjelaget ble til slutt ca nummer 60, siden det var et kombinasjonslag med Østmarka ble de satt til fullført og fikk ikke en offesiell plassering
.

Mandagens Norgescup  og World Ranking mellomdistanse for seniorene ble en tøff utfordring for mange. Men Andrine gjorde det svært bra og løp inn til en andreplass på Budor. Gaute løp også sterkt men ble dessverre disket med manglende stempling på en post.

Juniorene hadde løpstest på henholdsvis 3,8 km for jentene og 4,2 km for gutta. Våre unge jenter og gutter kjempet på mot tøff motstand i 17-20-klassene.