Fantastisk klubbrekord for damene og herrene i 10mila

2. May 2017 - Mathias Benjaminsen


I helgen var en stor delegasjon Lillomarkinger på plass i Partille rett utenfor Gøteborg for å delta på 10Mila. Sammen med vår utrolige samarbeidspartner Sport8 fulgte spente Lillomarkinger med på stafetten fra det legendariske klubbteltet vårt på samlingsplass. Jentene knuste sin tidligere rekord fra 2012 da de ble nummer 17, den nye klubbrekorden ble senket til 11. plass. Herrene halverte også sin klubbrekord fra 2014 da de ble nummer 12, den nye rekorden er 6. plass blant alle verdens beste o-klubber.

Damene hadde i år et veldig bra lag med ulik nasjonalitet på hver etappe. Franske Delphine Poirot var satt til å åpne stafetten for de hvitkledde jentene. Og for en åpning det var, Delphine gjør en kjempeetappe og veksler som sjette jente og sender britiske Lucy Butt ut på andre etappe.

Spesielt av året var tredje etappen, Långa Dagen. En 11 kilometer ugaflet etappe midt i stafetten, den lengste i 10Milas 40-årige historie for damene. På lagoppstillingene var det noen få lag som hadde veldig sterke løpere på denne etappen og disse jentene var det viktig å få heng på. Dermed var Lucy sin oppgave å komme inn i en god posisjon

and (iii) to assist researchers in the collection of buy viagra online regarding treatment administration, other sexual.

. Og Lucy ga absolutt alt, men var til slutt 30 sekunder bak ledertoget. Lillomarka gikk da ut i den andre klynga som jagde teten.

Kristina Yakubkina fra Hviterussland hadde fått oppgaven i å lose Lillomarka igjennom den lengste etappen på damestafetten. Kristina har en enorm kapasitet og hadde ingen problemer med å holde følge i gruppa. Og når lokfører i gruppe to, den sveitsiske landslagsløperen Julia Gross, klarte å ta inn teten på et bedre veivalg var plutselig Lillomarka helt i teten. Kristina hadde ingen problemer med å spurte ned løperne i tetklynga og vekslet som første løper etter den Långa Dagen.

De to siste etappene var med mere mellomdistansepreg, og skulle gi løperne en krevende avslutning på stafetten. Sveitsiske Sandrine Müller løp den nest siste etappen for de hvitkledde. Noen småbom underveis gjorde at vi nå lå på tiende før den avgjørende siste etappen.

Andrine Benjaminsen førte Lillomarka ut den ni kilometer lange ankeretappen. Der var det stort sett bare verdensstjerne og seierslaget Stora Tuna startet faktisk et minutt bak oss ut på siste etappe. Andrine forsvarte seg bra og plukket noen lag, men noen av topplagene ble for tøffe.

Til slutt ble det en knallbra 11. plass og ny klubbrekord. Halden ble beste norske kun to minutter foran oss. Fram til vinnerlaget Store Tuna var det faktisk under 5 minutter, etter over 4 timers løping. Dermed satt damene virkelig press på gutta som skulle ut senere på dagen.

Andrelaget til damene kom i mål til en 84. plass. En liten shout out til førsteårsjunior Oda Marie Colquhoun som løp den lengste etappen og kun tapte 15 minutter til verdenseliten.

Tredjelaget fikk litt problemer da det ble meldt forfall rett før helgen. De kom til siste etappe men fikk ikke fullført, de kommer sterkere tilbake neste år.

Nytt av året var Lillomarkas fjerdelag. Laget bestod av ivrige mødre til ivrige ungdommer. De kom seg nesten gjennom stafetten, men fikk litt problemer på den lengste etappen. Kudos og creds for innsatsen og et meget hederlig forsøk. Elin Brekke og Lene Colquhoun fikk en opplevelse utenom det vanlige da de fortsatt var i skogen da herrestarten gikk og fikk se lyktene strømme igjennom skogen tett på.

Jentene satte definitivt press på herrene med 11. plassen og solid laginnsats. Østerrikeren Robert Merl skulle i år løpe første etappe. Vår vanlige førsteetappeløper Kris Jones har i år gått over til å satse på 10 000m på bane og la etter de britiske påskeløpene o-skoa på hylla. Men Robert leverte varene på første og vi var med fra starten i det som skulle bli et rekordår for Lillomarka. Men Kris fulgte med fra sidelinjen og hadde dette å si da alle var i mål:

Nicholas Oskarsson ble sendt ut i på åttendeplass. Han leverte virkelig sakene på natta og kunne sende Matt Speake ut som tredjemann ut på tredje etappen. En teknisk sju kilometer som ledet inn mot Långa Natten.

Långa Natten er som kjent den lengste nattetappen, 16 kilometer ugaflet. Briten Dane Blomquist løp denne etappen i fjor og ble legendarisk da han ventet på startpost så han kunne komme i en god klynge. Da ble det litt tungt på slutten, men med enda et års trening i bagasjen skulle dette bli en lek. Matt vekslet Dane ut som nummer fem i en klynge på seks lag, men i år var det lederlaget Koovee som skulle vente på startpost. Da klynga kom til startpost plukket de ham opp og dannet teten på Långa Natten. Dane hang enkelt med i klynga og kunne veksle over som andre lag etter den lengste nattetappen
.

Østerrikeren Christian Wartbichler og vår egen Steinar Kollerud løp de to neste etappene, to korte nattetapper med krevende orientering. Begge løp veldig sterkt og bidro til å holde oss i den ypperste teten når de vekslet Gaute Hallan Steiwer ut på sjuende etappe på en andreplass.

Gaute holdt unna for verdensstjerner som Thierry Gueorgiou og tok inn et minutt på teten. Han ga pinnen over til David Gottfridsson som skulle løpe den andre ugaflede etappen i årets stafett. David gikk ut i teten men med topplag jagende bak, og det ble etter hvert en klynge. Lillomarka var nå nummer sju før det virkelig dro seg til.

En nykommer i klubben er britiske Peter Hodkinson. Han var satt til å løse den nest siste etappen av årets 10Mila. Uheldigvis fikk han en litt lei bom på første post da han gikk i feil gafling. Men sterk orientering og spreke bein reddet mye av etappen da han løp inn igjen deler av klynga som han var med. Dermed sendte han Alasdair McLeod fra Skottland ut på den siste etappen som åttende løper.

Lillomarka hadde nå preget teten på 10Mila i ni og en halv time, er fortsatt beste norske lag og jager klubbrekord. Alasdair skal kjempe mot den ypperste verdenseliten på siste etappe. 16 kilometer med tøff orientering.

Alasdair, eller The Stag of the North, som han også går under, leverer en forrykende etappe og parkerer løpere som Fabian Hertner i Kalevan Rasti og Øystein Kvaal Østerbø fra IFK Lidingö. Til slutt kan gutta skilte med en ensifret klubbrekord når Alasdair løper inn som sjette lag i årets 10Mila.

Andrelaget løp jevnt med noen små utskeielser, de ble til slutt nummer 148. Joar Oldernes på Långa Natten leverte beste etappetidsplassering med 108. beste på den lengste nattetappen. Arne Dybdahl tok utfordringen med å føre laget gjennom den siste 16 kilometeren og sikret med det seedet startposisjon også for andrelaget i neste års utgave.

En uforglemmelig helg hvor vi definitivt sprengte egne grenser. Igjen en stor takk til Sport8 og Per Øyvind for utrolig telt i år igjen. Teltet er hjertet i Lillomarka når vi er på 10Mila og er uten tvil med på å gi alle løperne en optimal oppladning til sine løp.

Under finner dere en rekke bilder fra helgen. Takk til Stein Blomseth, Dorthe Kühl Petersen og Jens Olav Klævrud for herlig dokumentasjon av løpet.
Jens Olav Klævrud har også tatt noen helt utrolige bilder og fått en egen bildespesial. Sjekk den ut her.

Her finnes også linker til:
Fullstendige resultater
GPS tracking for damer og herrer. Damene hadde GPS fra etappe fire.