Morten Hoffmann til minne

16. March 2017 - Vidar Benjaminsen


Onsdag 23
. februar kom den uventede og meget triste beskjeden om at Morten Hoffmann var gått bort dagen før
. Han skulle fylt 60 dette året, men forsvant så alt for tidlig fra denne verden. Endre Hallan minnes Morten med disse ordene. Vidar har satt tekst til bildene.

Morten Hoffmann var godt likt av alle rundt ham. Smilet var alltid på lur, og han elsket å dra på orienteringsreiser verden rundt. Om dette bildet skrev Morten “Anledningen til bildet var at o-løpet ble vist på kinesisk fjernsyn. På en øy i Mekongelven i Kina, rett ved grensen til Myanmar og Laos. De valgte også å legge den kinesiske finalen til Miss Universe til samme by som løpet gikk ved. Posering av jentene ble da lagt til parken vi løp fra”.

 

Selv møtte jeg Morten sommeren 1970 på orienteringstrening i Skeid. Allerede ved første møte ble kjernen til et livslangt vennskap sådd.

Men starten for Morten skjedde i 1957 da Morten og tvillingsøster Marianne ble født. Sammen med storebror Tom, skapte mor og far en trygg og god oppvekst for hele familien på Tonsenhagen. De må ha vært noen gode rollefigurer, for Morten var en omtenksom person, snill som dagen var lang og en person som var lett å like.

Morten kjempet hele livet med sin Diabetes-1. Han var avhengig av insulin daglig, og det å drive idrett på høyt nivå med denne sykdommen var det ikke mange som gjorde på den tiden. Allikevel var idretten det viktigste for Morten gjennom hele livet.

Vi holdt sammen en kjerne på 8-10 personer på o-løp, på mange reiser i inn- og utland, på treninger og på fritiden i veldig mange år. Morten litt vimsete men alltid like blid. Vi ble som en stor familie som holdt mye sammen. Vi vil bla. minnes alle de artige diskusjonene vi hadde om utallige emner, de fleste om idrett, over en øl eller to.

Morten ble et råskinn til å løpe. Spesielt morsomt at han er på plassen foran Oddvar Brå på adelskalenderen på maraton med tiden 2.26.44.

Morten var av den meget løpssterke typen i o-løypa. Det var nesten ingen som kunne løpe fra ham. Bildet er fra Elgdilten i 1979, og furumo-terrenget på Hedmarken passet ham ypperlig. Morten gikk helt til topps i H21 i det løpet, med 132 løpere til start.

 

Episk bilde fra Sentrumsløpet i 1981 (forkortet 10 km). Morten med startnummer 42 i Årvolls velkjente hvite o-drakt. Steve Ovett (1) var verdensrekordholder på 1500 meter og olympisk mester på 800 meter fra 1980. Jan Fjærestad (5) tok sølv i VM i orientering i 1974 og gull i stafetten i 1978
. Ovett vant Sentrumsløpet på 26.05 og Morten ble nummer 10 på 27.33.

To legender i hard kamp. Oddvar Brå og vår egen Morten i Kristina-løpet i Tønsberg i 1986

– cocaineThe final treatment option for ED is the surgical cialis generic.

. De to ble til slutt dømt likt over mål.

 

Han var også fast på Årvoll IL og Lillomarka O-lags førstelag i orientering i mange år, med bla. 5. og 6. plass i NM for seniorer. Og vi husker alle hans herlige avslutningsetappe på Tiomila i 1989 der han var med å sette klubbrekord med en 15. plass den gangen. At han også fikk oppleve å løpe Tiomilas sisteetappe 25 år senere med de samme gutta var også en gledens stund for Morten og oss andre.

Et herlig minne med Morten fra Tiomila 2014 der vi gjennomførte med gubbelaget 25 år etter “originalløpet” i 1989. 25 år tidligere løp Morten ut på den siste etappen i Bogesund nordøst for Stockholm i et beite med mange lag. Det var ugaflet og vi skrek at han skulle henge på Jøgge som kom bak. Morten ropte tilbake, hvilket nummer har han? Nummer 1 – det var den nordiske mesteren og kommende verdensmester Jørgen Mårtensson, for fjorårsvinneren Malmby IK
. Kun én mann orket å henge på Jøgge etter hvert som passeringstidene kom underveis på etappen. I mål ble Morten hyllet etter den fantastiske etappen som brakte oss opp på podiet som siste premierte lag på 15. plass.

 

Mortens andre store lidenskap var kunst. Han reiste rundt på kunstauksjoner og kjøpte og solgte. Samlingen ble etter hvert så stor at han måtte ta i bruk veggene i gangene på sin gamle arbeidsplass, Bloms oppmåling.

Det er nesten uvirkelig at vi ikke lenger skal få kunne oppleve flere av de mange artige diskusjonene vi hadde sammen med deg.

Jeg vet jeg har mange med meg når jeg vil takke Morten for et livslangt vennskap og de mange gode minnene om deg vil leve videre.

Vi sender våre tanker til familien i denne tunge tiden.

Vi lyser fred over Mortens minne.

 

Endre Hallan