Vintersamling 2017

28. February 2017 - Mathias Benjaminsen

Mens vinteren endelig gjorde sitt inntog i Oslo dro 13 lillomarkinger og 3 østmarkinger til varmere strøk i Alicante, Spania. Årets utenlandstur var myntet på juniorene i klubben, men det manglet ikke på treningsviljen av den grunn.

Vi ankom Alicante søndag morgen etter et meget tidlig oppmøte på Gardermoen. Flyet landet 09:30, deretter bar det rett til leilighetene for et kort skift, og så ut på trening. Terrenget i Alicante-området og spesielt Guardamar. hvor vi hadde de fleste av våre treninger, er åpent med lav furuskog og sandbunn.

Løperne ble kastet rett ut i et fint men krevende terreng, hvor det man kan orientere på stort sett er høydekurver og kompass. Og med mye imponerende løping var juniorene i gang med Spaniasamlinga.

Familien Kollerud stilte sin leilighet til disposisjon under uka, der fikk vi plass til åtte, mens de resterende åtte bodde i en Airbnb-leilighet ikke så langt unna. Det viste seg at Airbnb-leiligheten ikke var helt optimal, internett fungerte ikke de første dagene og belastningen av aircondition og komfyr samtidig fikk strømmen til å gå mer enn den burde. Men med litt hjelp fra lokale krefter ble tilværelsen fin til slutt.

De neste dagene var det for det meste trening to økter om dagen i nydelig terreng. Det ble rapportert at Elias la bak seg 100 km orientering på 5 dager under samlingen. Innimellom øktene ble det også tid til litt bading i havet. Seks isbadere var uti det kalde vannet, selv om Middelhavet bare holdt 14 grader på denne tiden.

På dag fire reiste vi litt inn i landet for å få litt variasjon og oppleve litt kultur. Terrenget har var tøffere med dype raviner og litt høyere topper. Vi møtte til og med en spansk skoleklasse som var ute på skoleorientering

• After initial follow-up ED assessments can be conducted as routine checks for How long does cialis take to work? ED can result from endocrinological factors (abnormal.

. Etterpå ble det pizza i Murcia, en stor innlandsby med mye historie og gamle bygninger. Selv om vi ønsket at vi kunne løpe sprint i Murcia måtte vi kjøre 50 minutter til La Marina for å få inn dagens andre økt, 3 x 1.5 km sprint.

Siste dag ble det postplukk i Guardamar før vi tok turen inn til Alicante for enda mer kultur og litt shopping. På menyen sto det pizza igjen før vi delte oss for sightseeing og shopping. Alicante er også en by spekket med historie, spesielt borgen på toppen av fjellet var verdt et besøk
.

Samlingens siste økt var Thierry Gueorgious legendariske N-løype, 3,7 km nattorientering. En økt han har løpt siden 2009 med raskeste tid 15:47 fra i år. For han er dette selvfølgelig blitt bare terrengløp etter nesten 10 år med samme løype. Men en utfordring for de fleste andre. Med to minutters startintervall ble de ivrigste sendt ut etter mørkets fall. Steinar løp best og postet en god tid på 23:00 (??).

Fredag morgen pakket vi ut av leiligheten og vendte nesen hjem igjen. Takk til familien Kollerud for lån av leiligheten. Øktene fra O-travel var også gode og anbefales om man skal ned til Alicante for å løpe orientering.

Nå blir det fem uker med trening før hele junior-/seniorgruppa møtes i Gøteborg for sesongstart og testløp til 10mila.