Tøffinger løp Lillomarka Nord/Sør

10. October 2015 - Mathias Benjaminsen

DSC_0733

Klokken 11 gikk starten på det tredje Lillomarka Nord/Sør. Årets løype kan betegnes som noe lettere enn tidligere da starten var trukket opp bakken fra Snippen. Dermed fikk løperne nyte ennå mer av det nydelige terrenget på toppen av Lillomarka. I år stilte også rekordmange løpere til start. I bunn av artikkelen kan du se mange fine bilder fra skogen og kart fra løpet. 

På den lengste løypa var det i år to unge vinnere. 16-åringen Kasper Fosser fra Heming vant herrenes 15 km og Lillomarkas førsteårs-junior Ingvild Fleisje vant damenes. Forsidebildet viser to uforkammet blide og upåvirkede jenter, med Ingvild til venstre og Ellen Ariansen som var noen fattige sekunder bak venninnen i mål.

DSC_0731

I den 5 km kortere klassen var det til slutt Jan Fredrik Helgaker (til høyre) fra VBIL som vant, av strektidene kan vi se at det har vært en hard kamp i avslutningen om å komme først inn. Tone Aamli Sundtjønn fra Lillomarka vant damenes 10 km.

Litt på siden av det hele med start på Lillostua fikk de aller yngste og eldste tilbud om en 4 km rundt Alnsjøen. Der var det mange deltagere og vi håper alle hadde en riktig fin tur i skogen.

Men Lillomarka Nord/Sør skal ikke handle så mye om de som vinner, men mer om de som er litt bak. 15 km er en tøff utfordring på samme måte som 4 km kan være en utfordring for de som startet der. Samtidig er det en flott mulighet til å komme seg litt lenger inn i skogen enn vanlig og nyte den fine naturen.

I mål var det tydlig at noen av årets yngste deltakere fikk seg en skikkelig langtur. Eskil Brænden og Vebjørn Emil Blindheim som begge er 10 år startet i dag på 10 km. Etter tre timer i skogen kom de slitne, men fornøyde til mål. Jonathan og William Woodhouse, som er 10 og 11 år, var de siste tøffingene som fullførte 10 km på drøyt fire timer.

_MG_3690 copy

Med mange deltagere over to timer i skogen var det godt det ventet gratis saft og pølse i mål. I tillegg var veterangruppa på plass med kaffe og vaffelsalg som mange satt pris på.

Vi håper alle uansett tid og plassering fikk en flott tur i Lillomarka og ønsker dere velkommen tilbake neste år.

Fullstendige resultatlister finner du på Eventor.

Takk til løypelegger Jens Olav for flotte løyper. JensO sto også på drikkepost etter henholdsvis 5 og 10 kilometer av de to løypene. Der tok han mange bilder av dagens deltagere, de kan du se under.

 

LILLOMARKA NORD-SØR DEL 1.15 kmLILLOMARKA NORD-SØR DEL 1.10 kmLILLOMARKA NORD-SØR DEL 2.10_15 kmLILLOMARKA NORD-SØR.4 km