Vi sprengte grenser på Jukola

17. June 2015 - Vidar Benjaminsen


Venla- og Jukolastafetten er verdens største orienteringsstafett. Et helt spesielt arrangement der absolutt alt holder høyeste klasse. Både arrangement, kart og løyper. En opplevelse for livet for oss som er glad i o-sporten.

Ta en titt på denne spektakulære videoen fra starten på herrestafetten!

Lillomarka er selvsagt med der det skjer, og denne gangen med tre damelag (á 4 løpere) og to herrelag (á 7 løpere). Før stafetten fikk vi noen gode treninger i fine men krevende finske terreng. Og det var helt nødvendig for å kunne stille på startstrek med nervene sånn noenlunde under kontroll. Man blir nemlig litt liten ved siden av hhv 1400 Venla-damer og 1780 Jukola-herrer på startstrek. Så når starten går, så må man ha de rutinerte gutta og jentene på plass
. Og det har vi i Lillomarka… 🙂

DSC_0329

Charlotte, Lucy og Ingvild F var våre damer først ut. Ingvild er kanskje ikke den med mest erfaring, med sine 17 år. Men det gikk bra. Charlott orienterte sikkert som bare hun kan på førsteetapper og sendte Siri ut som nummer 27. Siri fortsatte med nok et godt stafettløp og vekslet over til Sandrine Müller en plass høyere opp. Sandrine kom nærmest rett fra siste avsluttende eksamen på gymnaset i Sveits, og løp superbra. Med sjuende beste etappetid vekslet hun til Andrine som nummer 16. Da var vi nest beste norske lag, kun bak Halden. Andrine fikk gå ut rett før blant andre Simone Niggli og Anne Margrethe Hausken Nordberg. Så det ble en studietur blant verdenseliten i hvordan man løper siste-etapper. Underveis kom også Tove Alexandersson, og de to hadde litt selskap på noen strekk. Tove løp fort og småbommet litt, mens Andrine gikk rett i. Til slutt ble det 24. plass på jentene og en solid rekordnotering.

DSC_0332_1

De to andre jentelagene glede fint gjennom og andrelaget med Lucy, Ingvild W, Solveig og Kristina ble nummer 124 og tredjelaget med Ingvild F, Ingvild B, Ellen og Hedda ble nummer 261 etter stabil klatring gjennom stafetten.

 

For guttas del så er det sju etapper med start i den finske sommernatten kl.23.00. De tre første etappene er stort sett natt og så lysner det skikkelig på den fjerde. Førstelaget hadde håp og tro om å slå fjorårets 19 plass

the following :Microvascular arterial bypass and venous ligation How long does cialis take to work?.

. Men som i fjor så ble det en litt rufsete natt der småbomming gjorde at laget mistet tetkjenningen. Kris Jones løp som vanlig den første etappen og var med der framme. Han sendte ut vår sterkeste nattløper Matt på en 34 . plass, men Matt hadde ikke den gode følelsen han vanligvis har på natten. Allikevel klatret han laget opp en plass og Gaute sto klar til å ta årets lengste etappe. 15,4 km nattorientering ventet, og Gaute kjempet seg frem uten å være hundre prosent venn med kartet. Han klatret likevel opp til 25. plass. Da var det klart for vår trener Leon. Han kom inn på laget etter ekstratestløpet som ble avholdt i Finland på torsdagsnatten. Der var han best og fikk gleden av å løpe laget inn til 23. plass etter et stabilt og godt løp.

DSC_0336

Nå satte Lillomarka inn formløperne Robi, Alasdair og Nicholas på de tre siste. Og alle tre leverte strålende løp sammen med noen av de beste løperne i verden. Halvveis ute på den siste etappen var vi oppe på 13. plass, men Nico måtte slipe et par mann forbi, og lagkapteinen løp laget inn til en flott 17. plass – to plasser høyere opp en fjorårets rekord.

For gutta på andrelaget gikk det også strålende. Etter solid gjennomføring, og et toppløp av Helmut på den långa natten, så løp laget inn til 71. plass og en solid ny klubbrekord. På laget løp Christian W, Steinar K, Helmut G, Simon A, Mathias B, Joe W og Felix S.

Det var som vanlig god stemning i teltet gjennom natten, og jentene var oppe og heiet. Standarden er nok ikke som i Tiomila-teltet, men sommernatten på Jukola er litt mildere. Litt synd var det at gutta ikke fikk vært med på premieutdelingen, da vi måtte skynde oss til flyplassen for å rekke flyet hjem. Det er kun de 25 beste herrelag og 20 beste damelag som får premie. Så de henger ganske høyt 🙂

DSC_0326_2

Neste år går Jukola helgen 17-19. juni, og får du sjansen til å være med på stafetten, så grip den!