Camp Barbate 2015

26. February 2015 - Mathias Benjaminsen


IMG_2163

Lillomarka har som tradisjon å dra sydover i vinterferien for å trene på skikkelig barmark. I år gikk turen til Barbate omtrent en times kjøretur fra Gibraltar, helt sør i Spania. Vi har faktisk vært her en gang før, i 2012(?). Her kommer en liten rapport fra turen og mange bilder.

Barbate er et av de beste stedene å trene orientering i Spania. Det er kort til terreng, gode kart og poster i skogen
. Vell, det siste punktet kan være litt tvilsomt til tider. Postene er merket med gule og røde merkebånd som har hengt ut en stund, men stort sett fant vi dem.

De fleste Oslo løperene dro nedover fredag 13. februar. Vell fremme, på tross av datoen, møtte de opp med de utenlandske løperene og satt seg i bilen på veg til hotellet drøyt to timer unna.

De første dagene ble lista lagt i litt kaldt vær. Det var en variert start på samlingen, med alt fra langdistanse til sprint, både natt og dag
. Terrenget er relativt åpent med noen spredte grøntområder og områder med tett undervegitasjon.

2015-02-22 10.30.47

Noen dager senere ble troppen fulltallig når resten av gjengen, sammen med noen gjester fra Nittedal, annkom på mandag. Samme kveld startet vi med en krevende natt-o
.

På onsdagen var vi en tur til Sevilla. Her var det mulig å få en hands-on sightseeing i byen

• Re-assess cardiovascular statusis now, generic viagra online for sale.

. Det var nemmelig lagt en 10km lang sprint midt i hjertet av byen. Det ble en skikkelig kul omvisning med trange smug, store kirker og mange mennesker. Etter en mexikansk lunsj løp vi en sprint intervall litt utenfor sentrum. Tilslutt gjensto det bare å komme seg ut av verdens trangeste parkeringshus.

2015-02-26 21.50.04

De neste dagene var det “business as usual” med trening fra hotellet. Her ble det kjørt både hardøkter og natt-treninger med veldig bra trøkk. Været ble også betydlig varmere og det var nå rundt 15-20 grader på dagen.

IMG_2053

På samlingens nest siste dag var vi å løp på “Duna de Bolonia”. Dette er en av Spanias fineste strender. Her er det også en sanddyne som blåser innover i landet og sandformasjonene forrandrer seg hver dag. Morsomt å se hvordan kartet er anderledes enn terrenget på sandynen. Rett ved ligger også ruinene fra Baelo Claudia. En gammel Romersk fiskeby som var på sin topp rundt 2 000 år siden. Det var dermed enda en kulturell dag i løypa.

Siste dagen på samlingen måtte vi reise til flyplassen 9:30. Men det stoppet ikke de sprekeste fra å sanke de siste timene, med hodelykt før frokost.

Dette var også den første samlingen hvor vår nye trener Leon Keely var på plass. Sammen med Gaute hadde han ansvar for treningene og opplegget på samlingen
.  Etter hvert er vi blitt relativt selvgående, men det er greit å ha noen å spørre om det er noe. På samlingen hadde Leon samtaler med hver av utøverene for å forberede seg på hvordan treninger vi trenger i Oslo. Det kommer en full profil på Leon når våren kommer, men for nå kan vi si at han er ekspert på OCAD og vi gleder oss til å få han til Oslo.

IMG_2038

De sprekeste på samlingen fikk tilslutt rundt 200km løping hvor mesteparten var orientering. Det er ingen tvil om at Barbate er en av de beste stedene å trene orientering i Spania.

Vi takker for turen og avslutter med en del bilder fra samlingen. Fotograf var Kristin Brekke og undertegnede.