Flashback Lillomarka-året 2014

1. January 2015 - Vidar Benjaminsen


Lillomarka Tiomila 2014 Steinar i været

Vi har lagt bak oss nok et fantastisk orienteringsår med et høyt aktivitetsnivå i klubben, gode resultater og grensesprengende prestasjoner. Her kan du lese en oppsummering av månedlige høydepunkter.

Januar er normalt en fin måned for skiorientering. Og Lillomarka har alltid vært å regne med i ski-o-sporet. Den 11

for establishment of the diagnosis.dosages (2mg and 4 mg). Other adverse effects are How to use sildenafil citrate tablets.

. januar startet en ung Lillomarka-gutt i sitt første Hovedløp i skiorientering på Venabu – og dagen endte med en sjetteplass til Jens Johan Brekke. Dagen etter ble det to fjerdeplasser til NM-stafettlagene fra samme arena. På damelaget gikk Natalie Blomseth, Kristin Brekke og Andrine Benjaminsen, mens herrelaget ble besatt av Thorstein Wang, Jonas Juveli og Eivind Tonna.

2013-12-16-19.57.50

I februar holdt vi i gang Tour of Lillomarka med flere løp i snøfattige nærområder. Vinteren var ikke av de mest snørike i 2014. Touren var en suksess gjennom hele året, og bidro til at Lillomarka arrangerte hele 26 terminfestede løp i 2014. Det kan vi trygt kalle et grensesprengende antall, og det er ikke mange andre klubber i Norge som har så mange åpne løp registrert i Eventor.

Gaute Hallan Steiwer testløp EM

Mars er alltid måneden for de som vil tjuvstarte o-sesongen – og da som regel i Danmark. For eliten var det i tillegg meget viktige uttaksløp på årets Danish Spring på Skjælland. Der viste både Gaute Hallan Steiwer og Nicholas Oskarsson at de hadde gjort hjemmeleksa i løpet av vinteren. Begge kvalifiserte seg for EM i Portugal gjennom solide uttaksløp.

lillodiltåpning 1

April er som alltid måneden for oppstart av Lillomarkas tradisjonsrike turorientering Lill-O-Dilten. For 45. år på rad hadde klubben poster over hele Lillomarka (før 1986 i regi av Grorud IL). Klubbens mannsterke LOD-komite står for organisering og utsetting av 143 poenggivende poster, noe som gledelig nok har gitt en liten økning i deltakerantallet i de senere årene
.

Lillomarka Tiomila 2014 herrer jubler

Mai startet med et grensesprengende brak da gutta løp inn til ny bestenotering på Tiomila i Eksjø i Sverige. Den gamle rekorden hadde stått i 25 år, og de fleste av gamlekara fra 1989-laget var til stede og løp på sitt eget “reunion-lag”. Og både gamle og nye LIllomarka-løpere gledet seg stort da Steinar Kollerud førte laget inn til 12. plass etter en nærmest perfekt gjennomført natt og morgen gjennom ti etapper. På rekordlaget løp i rekkefølge: Kris Jones, Christian Wartbichler, Dag Aalvik, Matt Speake, Gaute Hallan Steiwer, Nicholas Oskarsson, Jonas Sommerstad Juveli, Helmut Gremmel, Robert Merl og Steinar.

_MG_4783

Og mai ga oss nok et minne for livet da Nicholas Oskarsson spurtet inn til seier på NM sprint og sikret klubbens første gullmedalje for senior herrer i fotorientering.

WP_20140611_19_29_34_Pro

Juni er en fin måned for klubbtiltak, og som vanlig er et av årets høydepunkt vårt spesielle klubbmesterskap med innlagt handicap, nemlig AndyCap. Mesterskapet har sine røtter tilbake i Grorud IL fra 1960-tallet, og navnet har sin bakgrunn i den pub-elskende ultralate engelske tegneseriefiguren Andy Cap. Mesterskapet er derimot seriøst nok, der de eldste og ynste starter først med et forsprang i den 4 km lange a-nivå-løypa. Årets utgave endte i en spurt mellom en 14-åring og to 55-åringer, der yngstemann Jens Johan Brekke gikk av med seieren foran Hallvard Fjær og Jens Olav Kløvrud. Førstepremien er pokal og gleden av å arrangere neste års mesteskap.

Robi VM sprint - low

Juli er den internasjonale mesteskapsmåneden. Årets VM i orientering ble arrangert i Trentino, Italia, og Lillomarka hadde hele seks klubbmedlemmer på start. Best av våre individuelt ble Robert Merl (AUT) med 11. plass på sprinten i Venezia og 14. plass på mellomdistansen. Gaute Hallan Steiwer  og Kris Jonas (GBR) ble hhv. nr. 16 og 18 på sprinten. Helen Palmer (GBR) ble nr. 30 på mellom, Christian Wartbichler (AUT) var tre sekunder unna en finaleplass på sprint, mens Helmut Gremmel løp inn til en flott 7. plass på stafetten sammen med bl.a. Robert Merl på det østerrikske laget.

En uke senere tok Lillomarka-løper Riccardo Scalet fra Italia sølv på mellomdistansen i junior-VM i Bulgaria.

August bød på et par høydepunkter for klubben. Rent sportslig så sikret klubben seg tre KM-titler på samme dag under lang-KM utenfor Ski. Samboerne Torill Hallan og Jens Olav Kløvrud vant hvert sitt veterangull, og Bjørn Larsson fulgte opp med å vinne eldste herreklasse. Et par uke senere fulgte vårt meget spreke H90-medlem opp med tre gull under Veteranmesterskapet på Lillehammer.

20140823_115657

På det utenomsportslige planet så hadde klubben et stort ansvar under Verdens Kuleste Dag på Akershus Festning arrangert av Sparebankstiftelsen. Vi stilte med 50 foreldre fra Gaupeflokken for å ta i mot nærmere 30.000 besøkende i inngangspartiene til festningen. En flott gjennomført dugnad takket være at så mange stilte opp fra klubben.

Premievinnere NM stafett - middels

September er som vanlig måneden for de norske mesterskapene. Først ut var natt-NM rett utenfor Trondheim. I et nydelig men krevende terreng viste Steinar Kollerud at han er en meget god nattløper. Det endte med sølvmedalje i H17-18-klassen. Årets NM-uke for junior og senior foregikk i vår egen krets, nærmere bestemt Dikemark i Asker. Også her hadde vi visse forhåpninger, men vi måtte vente helt til siste konkurransedag med å juble. På stafetten tangerte både jentene og guttene klubbrekorden. Jentene ble nummer seks med Helen Palmer, Siri Kollerud og Andrine Benjaminsen, mens gutta ble nummer fem med Matt Speake, Nicholas Oskarsson og Gaute Hallan Steiwer.

_MG_5853

I oktober har det blitt tradisjon med langløpet Lillomarka Nord-Sør
. Jens Olav Kløvrud er fast løypelegger og legger sin ære i å lage gode veivalgsstrekk. Starten går nord i marka der Gjøvikbanen har stoppesteder. En 15 km løype med B-nivå for de som ønsker en lang tur med overkommelig vanskelighetsgrad, og en 10 km med C-nivå der alle kan klare kravene for å komme seg i mål ved Lill-o-stua. Der venter som vanlig grillpølser og vafler servert fra Veteranklubben.

November er tid for premiering av Groruddalsturene. Dette gratis tur-o-tilbudet, som vi arrangerer i samarbeid med Bydel Grorud og Akers Avis Groruddalen, samlet rekordoppslutning i 2014
. Frøy Grøndahl har siden starten i 2008 gjort en formidabel innsats med å finne og lage kulturhistoriske beskrivelser av alle postene. 480 deltakere registrerte seg i år på nett, og de 35 turmålene ble besøkt hele 19.000 ganger. 150 personer besøkte minst 20 turmål og fikk det populære håndkleet med karttrykk utdelt på Grorud Senter.

IMG_0680

Vi tar også med et flott bilde fra Daladubbeln 2014, der ungdomsgruppa med trener Mathias  i spissen, var med på den store ungdomsfesten i Falun-området.

En annen rekord ble satt i november da både Gaute og Nicholas ble tatt ut på utviklingsgruppen på det norske landslaget for 2015-sesongen.

WP_20141125_19_59_27_Pro

Desember er tid for oppsummering av året. På vår årlige klubbsammenkomst delte vi ut heder og ære til utvalgte klubbmedlemmer. Aller høyest henger kanskje VIP-pokalen (Veteranklubbens Innsatspokal) som blir tildelt klubbens utøver for beste sportslige prestasjon gjennom året. Vandrepokalen kan kun vinnes en gang per person, så det er mange flotte navn på pokalen. Årets vinner var Steinar Kollerud for hans sølvmedalje i NM natt. Sportssjefens pris for entusiasme og dugnadsvilje i klubben ble tildelt Gaupeleder Terje Blindheim og Tour of Lillomarka tidtakingssjef og Gaupetrener Steinar Eastwood.

Ellers ble NM-gullvinner Nicholas Oskarsson klappet frem sammen med løpsleder og løypelegger på vårt årlige Gromløp Arne Dybdahl og Hallvard Fjær. Til slutt må vi passe på å takke miljøkomiteen med Elin Brekke i spissen for servering både på klubbkvelden og på mange andre sammenkomster i løper av året.

Alt i alt var 2014 et spennende år. Jeg har sikkert glemt noen viktige hendelser, men det er aldri for sent å rette opp det.

I 2015 fyller klubben 30 år og det blir garantert mange spennende opplevelser for alle Lillomarka-medlemmer. Jeg håper du vil sette deg noen personlige sportslige målsetninger for 2015. Så skal vi sammen legge til rette for at både du og klubben kan fortsette å sprenge grenser også i det nye året
. Lykke til!

Hilsen Sportssjefen