Eventyret Lillomarka Nord-Sør

11. October 2014 - Mathias Benjaminsen

Morgentåken lå tett i Oslo-gryta da rundt 30 o-løpere satt seg på toget på Grefsen stasjon presis 09:50. De satt kursen for Snippen stasjon og Lillomarka Nord-Sør. Da klokken nærmet seg 11.00 var rundt 70 løpere registrert og klare til start ved foten av Barlindåsen. Nederst i saken finner du 70 bilder fra dagens løp samt kartene for de som vil se igjennom veivalgene de overså.

_MG_5987

15 kilometeren startet først. Allerede til første post lettet tåken og strålende solskinn badet Lillomarka i ett trolsk lys. Det lå an til en flott dag med orientering. En trio gikk løs fra start med Nicholas Oskarsson, David Gottfridsson og Steinar Kollerud. Til slutt var det Nicholas som vant spurtoppgjøret med David. De løp på imponerende 1:41:38, med Steinar på tredjeplass drøyt 10 min etter.

Andrine Benjaminsen vant dameklassen på tiden 2:18:27. Da var hun drøyt 15 min foran Signe Astrup Arnesen fra Heming. Hedda Vonen fra Nittedal ble nummer tre.

Men Lillomarka Nord-Sør handler mest om de litt bak. Undertegnede løp selv i en gruppe med mange spreke Lillomarkinger. Og selv om vi delte oss på nesten alle veivalg så kom vi likt til posten. Den årlige løypelegger JensO serverte en løype fyllt med gode veivalgsnøtter, og det var ikke alltid like lett å se hva som var best.

I 10-kilometers-klassen var nybakt tvillingpappa Brynjar Fredheim raskest på 1:28:04. Han hadde en tøff duell med Lars Karelius Noer fra Brandval/Kongsvinger som kun var 2 minutter bak i mål. Øyvind Glendrange fra Årvoll ble nummer tre. Spreke Toril Hallan vant dameklassen på 1:49:43 med juniorjentene Karoline Sønsterudbråten fra Raumar og Ingvild Wang på de neste plassene.

Her var det også mange som koste seg i høstsolen. Ingrid Blindheim imponerte på 10 kilometeren. Ingrid løper til vanlig i D12, men var sammen med Karoline og Ingvild helt til drikkeposten. Hun ble til slutt nummer fire, kun 10 min bak juniorjentene.

I mål var det mange slitne bein etter tøffe kilometere med orientering. Da var det deilig det var gratis saft og pølser lett tilgjengelig for å få tilbake litt energi. Veterangruppa var nok en gang på plass med salg av vafler og kaffe.

Tolv gauper hadde også tatt turen ut denne lørdagen. De hadde sin egen 4 km løype rundt Alunsjøen. Og den var lang og krevende nok.

Fullstendige resultater fra løpet finner du på Eventor.

Takk til løypelegger Jens Olav for flotte løyper. JensO sto også på drikkepost etter henholdsvis 5 og 10 kilometer av de to løypene. Der tok han mange bilder av dagens deltagere, de kan du se under.

Kartene fra løpet  kan brukes til GPS spor. Høyreklikk på kartet og “åpne link i nytt vindu”.

Lillomarka nord sør.10 km del 1 Lillomarka nord sør.15 km del 1 Lillomarka nord sør.Felles del 2