Gaupenes Modumsamling 2014

8. September 2014 - Terje Blindheim


Lørdag og søndag 6-7
. september var gaupene igjen samlet på Furumoen på Geithus i Modum kommune. 50 voksne og barn gjennomførte 4 orienteringsøkter, to økter på badeland, 1 grillkveld og mye mer.

Kompassgang

Kompassgang på Furumoen 2014

Som vanlig ble det to dager med sol og 20 grader + når gaupegjengen nærmer seg Modum, det slår aldri feil. I tillegg er det alltid mye blåbær i skogene her, noe som juniorløpere vet å sette pris på. Etter fire økter med O-løp hadde alle blåbær i skoa og tenner som ikke var blenda hvite, men Modum blå.

Første økt er lagt til et område et par kilometer nord for der vi bor. Terrenget er flatt med noen forsenkninger med tettere skog. Det ble fokus på kompassgang og karttegnet grop ble hyppig brukt
. Etter pølselunsj ble det første økt på badeland hvor det var hard konkurranse om å beholde sin posisjon på flytebrygga
. Neste orienteringsøkt etter bading bød på stafett for de eldste gaupene, lek og moro for de minste og en egen foreldreløype ble godt brukt.

Furumoen bærer sitt navn med rette.

Furumoen bærer sitt navn med rette.

På kvelden ble det utegrill med påfølgende lakrislissespisekonkurranse som nå er innført som obligatorisk gren på et hvert Lillomarka arrangement
. Etter innledende runder for gauper og foreldre ble Ingrid og Nils Ragnar kåret til Modummestere 2014 i denne edle idrettsgrenen.

For et syn! Det var mange interessante grimaser underveis i konkurransen.

For et syn! Det var mange interessante grimaser underveis i konkurransen.

Så bar det ut i mørket med lykter på hodet for å finne frem til O-poster i bekkmørket. Nattorientering er et klart høydepunkt på Modusamlingen.

Steinar gir instrukser i forkant av nattløpet.

Steinar gir instrukser i forkant av nattløpet.

Kl. 22 slukkes lyset og et utall foreldre og gauper sover strødd ut over en kombinert sove-, leke og matsal, i år lett akkompagnert av live musikk fra Vikersunddagene

agonists; some may act both centrally and peripherally, How long does cialis last? Psychiatric.

.

Søndag morgen var alle igjen klare for en O-økt med langløp fra nord til syd på kartet. Det ble en flott tur over hele Furumoen i nydelig vær. Alle kom vel frem og en ny runde i badeland var sikret. Opplev mer av stemningen fra turen gjennom bildene nedenfor. Vi gleder oss allerede til neste års samling.